One thought on “e-Arşiv Fatura Portalı

  • Ahmet GÜLŞEN Mali Müşavir

    Giriş yaptıktan sınra menü üzerinden E-Arşiv Portal seçeneğini seçin. Kullanıcı işlemleri bölümünde işletme bilgilerini düzenleyebilirsiniz. Belge işlemlerinde ise E-Arşiv Fatura Oluştur, 5000/30000 Fatura Oluştur gibi seçenekler görürsünüz. 5000/30000 Fatura Oluştur’a tıkladığınızda karşınıza fatura oluşturma ekranı gelir. Bu ekranda önce Fatura Bilgileri kısmını (düzenlenme tarihi ve saati, fatura tipi vb.) alanları doldurmanız gerekir.

    İkinci olarak Alıcı Bilgileri (VKN/TCKN, Ad Soyad, Adres vb.) kısmını doldurmalısınız. Son olarak Mali Hizmet Bilgileri’ni (vergiler, kdv oranı, miktar, iskonto vb.) girmeniz gerekecek.

    Tüm bilgileri eksiksiz doldurduktan sonra “oluştur” butonuna basarak E-Arşiv faturanızı oluşturabilirsiniz. Oluşan fatura taslak olarak görülecektir. Taslak faturaların öncelikle GİB imza ile imzalanması gerekir. GİB imza seçilerek cep telefonuna gelen şifre girilir ve onaylama yapılır ve “İmzalama işlemi başarı ile tamamlandı” uyarısı geldiği zaman fatura imzalanmış olur.

    Dikkat: GİB portal üzerinden yapılan fatura işlemleri onaylandıktan sonra tekrar düzenlenemez ya da iptal edilemez. Bu nedenle onay vermeden önce dikkatli olunmalıdır.

Bir Cevap Yazın

Dinamik Ofis sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et

Dinamik Ofis sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et