Genel

Gerçek Faydalanıcı Bilgi Formu Nasıl Doldurulur

Yeni yayınlanmış olan 529 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Tebliği ile 01 Ağustos 2021 tarihi itibarıyla faal olan (Tasfiye işlemi devam edenler dâhil); Aşağıda belirtilen Mükellefler 31/08/2021 tarihine kadar “Gerçek Faydalanıcıya İlişkin Bildirim Formunu” verecektir.

Anonim ve Limited Şirketler, Dernek ve Vakıf İktisadi İşletmeleri, Kooperatifler ve Kurumlar Vergisi Mükellefi olanların Gerçek Faydalanıcıya İlişkin Bildirim Formunu vermeleri kanuni zorunluluk olmuştur.

Söz konusu Form mükellefin kendi şifreleri ile verilecektir. Formu düzenleyen kısmına şirket yetkilisi ya da formu dolduran şirket çalışanının ismi yazılacaktır.

Bildirim Şirketlerce verilmelidir.

Sözkonusu Gerçek Faydalanıcı Bilgi Formunun yeni bir uygulama olması nedeniyle tarafınızla süresinde yapılan hizmet sözleşmesinde yer almamaktadır. Sözleşmemizde yer verilmeyen Gerçek Faydalanıcı Formu Bildirim yükümlülüğü mali müşavirde değildir. Esasen yükümlülük ve sorumluluk şirketinizde olduğu için aslolan formun tarafınızdan bildirilmesidir.

Bildirimin tarafınızdan yapılacak olması halinde, Vergi Dairesinden alınmış şifrelerinizle;

https://intvrg.gib.gov.tr adresinden internet vergi dairesine giriş yaptıktan sonra “Diğer Bildirim ve Bilgi Girişleri” başlıklı menünün en altında bulunan “Gerçek Faydalanıcıya İlişkin Bildirim Formu” içerisinde “Gerçek Faydalanıcıya İlişkin Bildirim Formu Girişi” tıklanarak gerekli bilgiler doldurulur. En son “Kaydet ve Onayla” yapılarak işlem tamamlanır.

İlgili tebliğde Formu vermeyenler, eksik veya yanıltıcı bildirimde bulunan mükellefler hakkında 213 sayılı Kanunun ilgili ceza hükümleri tatbik olacağı belirtilmiştir. Kesilecek ceza VUK 352.Maddeye göre usulsüzlük cezası olacaktır. (Sermaye şirketleri için 240 TL)

Söz konusu tebliğ Ağustos ayı içinde aşamalı olarak yayınlanmış olup bildirim süresi (erteleme olmazsa) 31 Ağustos 2021 Salı günüdür.

https://intvrg.gib.gov.tr/

Formda yer alan bilgiler

İsim Soyisim  
Anne Adı 
Baba Adı 
Ülke 
İl 
İlçe 
Yerleşim Yeri Adresi 
Posta Kodu 
Uyruk 
İkinci Uyruk 
Doğum Tarihi 
Doğum Yeri 
Meslek Bilgisi 
Şirketteki Unvanı 
Şirketteki Hisse Oranı(%)* 
Ortaklık Şekli 
Telefon Numarası 
Faks Numarası 
E-Posta Adresi 
Kimlik Belgesi Türü 
Verilen Ülke 
T.C. Kimlik Numarası 
Yabancı Kimlik Numarası / Pasaport Seri Numarası 
Gerçek Faydalanıcı Olma Sebebi 
Açıklam 

Ahmet GÜLŞEN Mali Müşavir

1970 yılında doğdu. Erciyes Ünv. İktisat Fakültesinden mezun oldu. Serbest Muhasebeci Mali Müşavir ruhsatına sahip olup, 1998-2007 Dönemlerinde YMM firmasında denetçi, 2007-2009 dönemlerinde imalat sektöründe KOBİ ve büyük ölçekli firmalarda Muhasebe Müdürlüğü yaptı. 2010 yılında Ankara’da Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik bürosu açtı. Arge Muhasebesi ve teşvik hibe konularında çalışmaktadır. ahmetgulsen@gmail.com 5426414699

Bir Cevap Yazın

Dinamik Ofis sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et

Dinamik Ofis sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et