Ana içeriğe atla

2024 Yılı İstihdam Garantili Nitelikli Genç Yazılımcı Yetiştirme Destek Programı (GENÇİS)

 


Gençlerin nitelikli istihdamını artırmak amacıyla başlatılan "Genç İstihdamı Projesi" ile yazılım sektöründe 35 yaşından gün almamış 178 genç, yeni kariyer fırsatları ile buluşacak.

Proje Kapsamı ve Hedef Kitle:

• Uygun Başvuru Sahipleri:

o TR51 Bölgesinde (Ankara) ve 2023 yılında deprem nedeniyle olağanüstü hâl ilan edilen illerde (Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa ve Elazığ) ikamet edenler.

o 35 yaşından gün almamış olanlar.

o Üniversitelerin sayısal veya eşit ağırlık puan türü ile öğrenci kabul eden dört yıllık (lisans) veya üstü bölümlerden ya da 2 yıllık bilişim alanıyla ilgili bölümlerden mezun olanlar.

Eğitim Detayları:

• Eğitimler, senkron (canlı) çevrim içi ortamda gerçekleştirilecektir.

• Yararlanıcıların eğitimlerin en az %90’ına katılım sağlaması zorunludur.

Projenin Bütçesi ve Destek Tutarı:

• Toplam Bütçe: 11.132.874,72 TL

• Destek Tutarı: Kişi başı 62.544,24 TL

• Ajans Faiz Destek Oranı: %100

Başvuru ve Detaylı bilgi için : https://ankaraka.org.tr/gencis

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mali mühür müracaatı nasıl yapılır?

  Mali Mühür Başvuru Süreci. Mali Mühür Sertifikası için   https://onlineislemler.kamusm.gov.tr/mmbasvuru/giris adresine gidilir.  A)  Açılan sayfada tüzel ya da gerçek kişi için gerekli olan alanlar doldurularak başvuru gerçekleştirilir. B)  Şahıs işletmeleri için Gerçek Kişi seçeneği, Şirketler için Tüzel Kişi seçeneği aktive edilmelidir. C)  ikinci aşamada ise AKILLI KART seçilmelidir. Mali Mühür üç yıllıktır. Yenileme için https://onlineislemler.kamusm.gov.tr/landing adresinden giriş yapınız. mali mühür ücreti

ANA SÖZLEŞME ÖRNEKLERİ

  ŞİRKET AMAÇ VE KONU ÖRNEKLERİ - Aşağıda sektör olarak ayrılan faaliyet konularının içerisinde üretim veya imalat kelimeleri geçtiğinden kişilerin getirdiği sözleşmelerde sektörün üretim veya imalatı geçiyor ise unvana sektör başlığının yansıtılması gereklidir.  - Faaliyet konuları içerisinde hizmet sektörü var ise aynı şekilde unvana sektör başlığının yansıtılması gerekmektedir.  - Sektörün yazıldığı faaliyet alanı içerisinde üretim veya imalat kelimeleri geçmeyip, sadece ticareti, alım satımı, pazarlaması, ithalatı, ihracatı, bakım ve onarımı gibi ifade edildi ise bunun unvana sektör olarak yansıtılmaması, ticaretin içine alınması gereklidir.   ASANSÖR (Üretim-imalat olduğu için unvanda geçmesi gerekiyor.) AYAKKABI (Üretim-imalat olduğu için unvanda geçmesi gerekiyor.) BAHARAT-KURUYEMİŞ (Üretim-imalat olduğu için unvanda geçmesi gerekiyor.) BİLGİSAYAR (Üretim-imalat olduğu için unvanda geçmesi gerekiyor.) BOYA (Üretim-imalat olduğu için unvanda ge...

MERSİS Yetkili Atama

  yazımızın konusu MERSİS uygulaması içersinde yetkili atama işlemleridir. Şirketi temsile yetkili müdürler kendi e devlet şifreleri ile  https://mersis.gtb.gov.tr / adresine girmek suretiyle Mersis’de işlem yapacak Mali Müşavir veya diğer yetkilileri aşağıdaki adımları takip ederek yetkilendirebileceklerdir. 1 nci Aşama,  https://mersis.gtb.gov.tr/  adresine e devlet şifresi ile giriş yapı nız 2 nci Aşama; Yetkilendirme köprüsünü tıklayınız 3 ncü Aşama; işlem yapacağınız firmayı arayınız. Sadece yetkili olduğunuz firmalar çıkacaktır Son aşamada yetki vereceğiniz kişinin TC ve Kimlik nosuna ihtiyacınız olacak. Yetki başlangıç ve bitiş sürelerini dilediğiniz gibi belirleyebilirsiniz.