Ana içeriğe atla

KOSGEB GİRİŞİMCİLİK DESTEĞİ 2024

KOSGEB GİRİŞİMCİLİK DESTEĞİ GÜNCELLENDİ

Kısa Kısa temel bilgiler sunuyoruz. Detaylar için görüşme talep edebilirsiniz.





Bir işletmenin İş Kurma Desteği ve İş Geliştirme Desteğinin ikisinden de yararlanması durumunda işletmeye ödenen destek tutarı 2.000.000.-TL’yi geçemez. 



- Program kapsamında işletmelere, iş kurma desteği ve iş geliştirme desteği sağlanır.

- Girişimcinin destek programı başvurusunda bulunduğu işletmedeki kurucu ortak payı en az %50 olmalıdır. 

- İşletme; iş kurma desteğine kuruluş tarihinden itibaren bir yıl içerisinde,  iş geliştirme desteğine kuruluş tarihinden itibaren üç yıl içerisinde başvuru yapabilir. 

- İş kurma desteğine, KOSGEB tarafından desteklenen sektörlerde faaliyet gösteren işletmeler başvurabilir. İşletmenin, iş geliştirme desteğine başvuru yapabilmesi için, NACE Rev. 2’ye göre; Kısım C-İmalat, Bölüm 61-Telekomünikasyon, Bölüm 62-Bilgisayar programlama, danışmanlık ve ilgili faaliyetler, Bölüm 63-Bilgi hizmet faaliyetleri veya Bölüm 72-Bilimsel araştırma ve geliştirme faaliyetleri sektörlerinde faaliyet göstermesi gerekir. 

İş kurma desteği kapsamı 

MADDE 6- (1) İş kurma desteği kapsamında geri ödemesiz olarak kuruluş desteği ve personel giderleri desteği sağlanır. (2) İş kurma desteği kapsamında destek oranı %100 olarak uygulanır. (3) İş kurma desteğinin süresi 36 aydır. 

Kuruluş desteği 

MADDE 7-(1) Kuruluş desteği kapsamında gerçek kişi statüsünde kurulmuş olan işletmeye 10.000.-TL, sermaye şirketi statüsünde kurulmuş olan işletmeye 20.000.-TL geri ödemesiz destek sağlanır. (2) Girişimcinin genç, kadın, engelli, gazi veya birinci derecede şehit yakını olması durumunda kuruluş desteğine 10.000.-TL ilave edilir. 

Personel giderleri desteği 

MADDE 8-(1) Personel giderleri desteği kapsamında; işletmenin vergi mükellefiyetinin devam etmesi şartıyla iş kurma desteği başlangıç tarihinden itibaren işletmede çalışan personelin tahakkuk eden prim gün sayılarının toplamı 360 ve üzeri olduğu her bir dönem için 1 aylık brüt asgari ücretin işverene toplam maliyet tutarı kadar geri ödemesiz destek sağlanır.  

İş geliştirme desteği kapsamı 

MADDE 9-(1) İş geliştirme desteği kapsamında yeni kurulmuş işletmelerin sürdürülebilirliklerini sağlamak amacıyla hazırladıkları projelerine geri ödemeli olarak personel giderleri desteği, makine-teçhizat ve kalıp giderleri desteği, yazılım giderleri desteği ve hizmet alımı giderleri desteği sağlanır. (2) İş geliştirme desteği kapsamında destek oranı %80 olarak uygulanır.  (3) İş geliştirme desteği kapsamında desteklenecek projelerin süresi 36 aydır. (4) İş geliştirme desteği için proje başlangıç tarihi; desteklemeye ilişkin ilk kurul kararının, değerlendirme neticesinde evrak kaydına alındığı tarihtir. (5) İş geliştirme desteği kapsamında toplamda 1.500.000.-TL’ye kadar geri ödemeli destek sağlanır. Girişimcinin genç, kadın, engelli, gazi veya birinci derecede şehit yakını olması durumunda destek üst limitine 150.000.-TL ilave edilir. Bir işletmenin İş Kurma Desteği ve İş Geliştirme Desteğinin ikisinden de yararlanması durumunda işletmeye ödenen destek tutarı 2.000.000.-TL’yi geçemez. 


Detaylar için görüşme talep edebilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mali mühür müracaatı nasıl yapılır?

  Mali Mühür Başvuru Süreci. Mali Mühür Sertifikası için   https://onlineislemler.kamusm.gov.tr/mmbasvuru/giris adresine gidilir.  A)  Açılan sayfada tüzel ya da gerçek kişi için gerekli olan alanlar doldurularak başvuru gerçekleştirilir. B)  Şahıs işletmeleri için Gerçek Kişi seçeneği, Şirketler için Tüzel Kişi seçeneği aktive edilmelidir. C)  ikinci aşamada ise AKILLI KART seçilmelidir. Mali Mühür üç yıllıktır. Yenileme için https://onlineislemler.kamusm.gov.tr/landing adresinden giriş yapınız. mali mühür ücreti

ANA SÖZLEŞME ÖRNEKLERİ

  ŞİRKET AMAÇ VE KONU ÖRNEKLERİ - Aşağıda sektör olarak ayrılan faaliyet konularının içerisinde üretim veya imalat kelimeleri geçtiğinden kişilerin getirdiği sözleşmelerde sektörün üretim veya imalatı geçiyor ise unvana sektör başlığının yansıtılması gereklidir.  - Faaliyet konuları içerisinde hizmet sektörü var ise aynı şekilde unvana sektör başlığının yansıtılması gerekmektedir.  - Sektörün yazıldığı faaliyet alanı içerisinde üretim veya imalat kelimeleri geçmeyip, sadece ticareti, alım satımı, pazarlaması, ithalatı, ihracatı, bakım ve onarımı gibi ifade edildi ise bunun unvana sektör olarak yansıtılmaması, ticaretin içine alınması gereklidir.   ASANSÖR (Üretim-imalat olduğu için unvanda geçmesi gerekiyor.) AYAKKABI (Üretim-imalat olduğu için unvanda geçmesi gerekiyor.) BAHARAT-KURUYEMİŞ (Üretim-imalat olduğu için unvanda geçmesi gerekiyor.) BİLGİSAYAR (Üretim-imalat olduğu için unvanda geçmesi gerekiyor.) BOYA (Üretim-imalat olduğu için unvanda ge...

SGK İşKur Meslek Kodları 2018

2018 Yılında Hatalı Meslek Kodlarına İdari Para Cezası Geldi. 01.01.2018 Tarihinden itibaren yanlış girilen meslek kodlarına idari para cezası uygulanacak. Gerçeğe aykırı yanlış bildirilen her işçi için ceza uygulanacak. Yanlış girilen meslek kodlarının cezası 203,00 TL. Çalışanların maaşlarını az göstermek için mesleklerini yanlış bildirenlere da ceza geldi. Kasıtlı olarak bu türde yanlış meslek kodlarına 4.058,00 TL idari para cezası uygulanacak. 2018 Yılında Yanlış Girilen Meslek Kodlarında 203,00 TL  ceza. Meslek kodları, İşkur müdürlüğü tarafından sürekli olarak güncellenmekte ve gelişen ülkemizde ortaya çıkan yeni meslekler de eklenmektedir. Değişen meslek isimleri ya da farklılaşan meslekler de gün geçtikçe ortaya çıkmaya devam etmektedir. Buna bağlı olarak meslek kodları her geçen zaman güncellenmeye devam etmektedir. Belirtilen meslek kodlarının ücret, kariyer, çalışma durumu ya da çalışma saati olarak değerlenmekte ve raporlanmaktadır. ctrl+f ile arama yapa...