1512 biggBireysel Genç Girişim (BİGG)GenelGlobalHibe ve Destekleristihdam teşvikleriprim ve ücret destekleriTÜBİTAKTEKNOKENTşirketlerİnteraktif Mükellef

DİĞERLERİNE 3 AY BİLİŞİM SEKTÖRÜNE 9 AY

Ülkemiz ekonomik şartlarında çalışma hayatına yüklenmiş vergi ve sosyal güvenlik primleri birçok işletme ve işveren için özellikle de küçük ölçekli işletmeler için ciddi bir ağırlık teşkil eder. Ancak sosyal devlet anlayışı gereği bu yüklerin bir kısmı belirli şartlar dâhilinde istisna veya iade işlemleriyle işveren lehine kaldırılmaktadır.

Sosyal güvenlik alanında önemli imkânlardan biri de “İşbaşı Eğitim Programları”dır.

Diğerlerine 3 Ay Bilişim sektörüne 9 Ay

Nitelikli işgücü temininde zorlanan işverenler için, işe alacağı personeli bir süre gözlemlemek ve işe uyumunu sağlayarak isabetli karar verebilmesine imkân sağlamak üzere İşbaşı Eğitim Programları geliştirilmiştir. İşbaşı Eğitim Programı normal olarak 3 ay süreyle uygulanabilmektedir. Fakat Siber güvenlik, bulut bilişim, oyun geliştirme uzmanı ve kodlama gibi çağımızın ve geleceğin meslekleri olarak görülen alanlarda düzenlenecek olan işbaşı eğitim programlarına katılan 18-29 yaş arası gençler için 9 aya kadar işbaşı eğitim programı düzenlenebilmektedir.

Program vasıtasıyla işveren hiçbir maliyete katlanmadan ihtiyaç duyduğu nitelikli personeli gözlemleyip yetiştirerek işe alma kararı verebilecektir. Program süresince katılımcı personel ile ilgili sigorta primleri İşkur tarafından karşılanmakta ve katılımcı personele günlük 100 TL’ye kadar zaruri gider ödemesi yapılmaktadır.

En az 2 sigortalı çalışanı bulunan ve İşkur’a kayıtlı olan tüm özel işyerlerinde İşbaşı Eğitim Programları uygulanabilmektedir.

Bir Cevap Yazın

Dinamik Ofis sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et

Dinamik Ofis sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et