Ana içeriğe atla

IPARD II - ÜÇÜNCÜ BAŞVURU ÇAĞRI İLANI

TKDK tarafından IPARD II'nin süt, kırmızı et, kanatlı eti ve yumurta üretimi sektörlerine yönelik sunulacak projeler için 164 milyon 706 bin euro destek bütçesi ayrıldı. "Çiftlik faaliyetlerinin geliştirilmesi için ise 87.2 milyon euro hibe verilecek.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), 252 milyon euro hibeyle destekleyeceği yatırımlar için proje başvuru çağrısında bulundu.

TKDK’den yapılan açıklamaya göre, başvuru çağrısı, Avrupa Birliği’nin (AB) aday ve potansiyel aday ülkeler için oluşturduğu Katılım Öncesi Kırsal Kalkınma Aracı (IPARD) II Programı 3. başvuru çağrı ilanı kapsamında yatırım yapmak isteyen girişimcilerin destek almak üzere gerçekleştireceği başvuruları içeriyor.

Yatırımcılara uygun harcamalar karşılığında sağlanacak mali desteğin kaynağı AB ve Türkiye Cumhuriyeti eş finansmanıyla oluşturulan IPARD Programı fonundan oluşuyor. "Kamu kaynağı" olarak da adlandırılan bu destek tutarı geri ödemesiz olarak yatırımcılara kullandırılacak.

IPARD II'nin "Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar Tedbiri”ndeki süt, kırmızı et, kanatlı eti ve yumurta üretimi sektörlerine yönelik sunulacak projelerin toplam yatırım tutarının uygun harcama kalemleri için 164 milyon 706 bin euro destek bütçesi ayrıldı.

"Çiftlik Faaliyetlerinin Geliştirilmesi ve İş Geliştirme Tedbiri"ndeki bitkisel üretim, arıcılık üretimi, işlenmesi ve paketlenmesi, zanaatkarlık ve katma değerli ürün işletmeleri, kırsal turizm ve rekreasyon faaliyetleri, su ürünleri yetiştiriciliği, makine parkları ile yenilenebilir enerji yatırımlarına yönelik sunulacak projelere ise 87 milyon 239 bin euro hibe sağlanacak.
Destek kapsamındaki iller

Destekleme kapsamında Afyonkarahisar, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ankara, Ardahan, Aydın, Balıkesir, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Giresun, Hatay, Isparta, Kahramanmaraş, Karaman, Kars, Kastamonu, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muş, Nevşehir, Ordu, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Tokat, Trabzon, Uşak, Van ve Yozgat olmak üzere toplam 42 şehir yer alıyor.
Son başvuru tarihleri

Çiftlik faaliyetlerinin geliştirilmesi ve iş geliştirme tedbiri proje başvuruları 12 Şubat - 12 Mart'ta online alınacak. Başvurular, online başvurunun çıktısı ve diğer istenen belgelerle ilgili kuruma teslim edilecek.

Tarımsal İşletmelerin fiziki varlıklara yönelik yatırımlar tedbirindeki başvuruların kabulü ise 1 Mart - 2 Nisan'da online yapılacak. Dokümanlar 5 Nisan Perşembe gününe kadar teslim edilecek. Başvurularda yatırım süreleri en fazla 18 ay olarak planlanacak.

Başvurularla ilgili 2014-2020 IPARD Programı’nın güncel haline Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının internet adresi (www.tarim.gov.tr) ile TKDK internet sitesinden (www.tkdk.gov.tr) erişilebilecek.

Başvurular hakkında detaylı bilgileri ve başvuru kurallarını içeren başvuru çağrı rehberinin de (Versiyon 3.0) TKDK resmi internet adresinden temin edilmesi gerekecek.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mali mühür müracaatı nasıl yapılır?

  Mali Mühür Başvuru Süreci. Mali Mühür Sertifikası için   https://onlineislemler.kamusm.gov.tr/mmbasvuru/giris adresine gidilir.  A)  Açılan sayfada tüzel ya da gerçek kişi için gerekli olan alanlar doldurularak başvuru gerçekleştirilir. B)  Şahıs işletmeleri için Gerçek Kişi seçeneği, Şirketler için Tüzel Kişi seçeneği aktive edilmelidir. C)  ikinci aşamada ise AKILLI KART seçilmelidir. Mali Mühür üç yıllıktır. Yenileme için https://onlineislemler.kamusm.gov.tr/landing adresinden giriş yapınız. mali mühür ücreti

ANA SÖZLEŞME ÖRNEKLERİ

  ŞİRKET AMAÇ VE KONU ÖRNEKLERİ - Aşağıda sektör olarak ayrılan faaliyet konularının içerisinde üretim veya imalat kelimeleri geçtiğinden kişilerin getirdiği sözleşmelerde sektörün üretim veya imalatı geçiyor ise unvana sektör başlığının yansıtılması gereklidir.  - Faaliyet konuları içerisinde hizmet sektörü var ise aynı şekilde unvana sektör başlığının yansıtılması gerekmektedir.  - Sektörün yazıldığı faaliyet alanı içerisinde üretim veya imalat kelimeleri geçmeyip, sadece ticareti, alım satımı, pazarlaması, ithalatı, ihracatı, bakım ve onarımı gibi ifade edildi ise bunun unvana sektör olarak yansıtılmaması, ticaretin içine alınması gereklidir.   ASANSÖR (Üretim-imalat olduğu için unvanda geçmesi gerekiyor.) AYAKKABI (Üretim-imalat olduğu için unvanda geçmesi gerekiyor.) BAHARAT-KURUYEMİŞ (Üretim-imalat olduğu için unvanda geçmesi gerekiyor.) BİLGİSAYAR (Üretim-imalat olduğu için unvanda geçmesi gerekiyor.) BOYA (Üretim-imalat olduğu için unvanda ge...

MERSİS Yetkili Atama

  yazımızın konusu MERSİS uygulaması içersinde yetkili atama işlemleridir. Şirketi temsile yetkili müdürler kendi e devlet şifreleri ile  https://mersis.gtb.gov.tr / adresine girmek suretiyle Mersis’de işlem yapacak Mali Müşavir veya diğer yetkilileri aşağıdaki adımları takip ederek yetkilendirebileceklerdir. 1 nci Aşama,  https://mersis.gtb.gov.tr/  adresine e devlet şifresi ile giriş yapı nız 2 nci Aşama; Yetkilendirme köprüsünü tıklayınız 3 ncü Aşama; işlem yapacağınız firmayı arayınız. Sadece yetkili olduğunuz firmalar çıkacaktır Son aşamada yetki vereceğiniz kişinin TC ve Kimlik nosuna ihtiyacınız olacak. Yetki başlangıç ve bitiş sürelerini dilediğiniz gibi belirleyebilirsiniz.