Ana içeriğe atla

Yeni Girişimci Eğitimi Ocak 2016

Yeni Girişimci Eğitimi -İşKur - KOSGEB


 
İşinizin Patronu Olmak İster Misiniz?
İŞKUR, Kuruma kayıtlı kişilere yönelik olarak kendi işlerini kurmalarına ve geliştirmelerine yardımcı olmak amacıyla Girişimcilik Eğitim Programları düzenlemektedir.
Eğitimleri başarıyla tamamlayanlara Katılım Belgesi verilmektedir. Bu belge aynı zamanda, KOSGEB’in “Yeni Girişimci Desteği” ne başvuruda bulunma yolunu açmaktadır.
 
Program Bilgileri
 
Kurs No: 358367

İl / İlçe: ANKARA / ALTINDAĞ

Meslek: İşletmeci
Eğitim Bilgileri
Başlangıç Tarihi: 26.01.2016

Bitiş Tarihi: 05.02.2016

Son Başvuru Tarihi: 25.01.2016

Toplam Gün: 9

Toplam Saat: 70

Ders Saatleri: 
1. grup : 09:00 - 16:00


Eğitim Günleri: PAZARTESI-SALI-CARSAMBA-PERSEMBE-CUMA
 
Amaç
 
KURSİYER SECİMLERİ 25/01/2016 TARİH SAAT 10:00'DA SAKARYA MAH. ALACA SOK. NO:7 HAMAMÖNÜ- ALTINDAĞ ADRESİNDE BULUNAN ASO HASAN ALTUN KONAĞINDA GERCEKLEŞECEKTİR. SEÇMELERE GELİCEK TÜM KATILIMCILARIN ÖNCELİKLE İŞ VE MESLEK DANIŞMANIYLA GÖRÜŞEREK UYGUNLUK BELGESİ ALMALARI ZORUNLUDUR.
 
Yüklenici Bilgileri
 
 
Mülakat Bilgileri
 
Başvurunuzu tamamlandıktan sonra mülakat tarihi-saati-adresi konularında sms ve/veya e-posta ile bilgilendirileceksiniz.
 
Yaş Sınırları- Cinsiyet
 
Alt Yaş Sınırı : 19

Üst Yaş Sınırı : 70

Cinsiyet : Farketmez

Öğrenim Durumu: İlköğretim - Doktora
 
Aktif İşgücü Programları
 
Aktif İşgücü Programları

İŞKUR’un düzenlediği “Aktif İşgücü Programları”, Mesleki Eğitim Kursları, İşbaşı Eğitim Programları, Girişimcilik Eğitim Programları, Toplum Yararına Çalışma Programları(TYP) ve Çalışanların Mesleki Eğitimi olarak farklı başlıklar altında yürütülmektedir.
Detaylı bilgi için; http://www.iskur.gov.tr adresinden “İş arayan” başlığı altında “Girişimcilik” linkini seçiniz.
 
Girişimcilik Eğitim Programları
 
GİRİŞİMCİLİK EĞİTİM PROGRAMLARI

- Programa katılabilmek için İŞKUR’a kayıt olmalısınız.
- Bu program için belirlenen Katılım Şartlarını taşıdığınızdan emin olunuz.
- Programa devam zorunludur. Ancak, Kurumun kabul edebileceği mazeretiniz ve sağlık raporunuz olursa program süresinin 1/10’unu aşmamak üzere mazeret izni ve rapor kullanabilirsiniz. Bu sürenin aşımı halinde, programla ilişiğiniz kesilir.
- Programa devam ettiğiniz her bir gün için 20,00 TL hak edersiniz. Devam etmediğiniz günler için ödeme yapılmaz. Ödemeler açılacak banka hesabınıza aylık olarak yatırılır.
- Programa başlamadan önce kuralları bildiğinize ve kurallara uyacağınıza dair “Taahhütname” imzalamanız gerekmektedir.
Programa doğru zamanda katıldığınızdan emin olunuz! Girişimcilik Eğitim Programlarında aynı modüle sadece bir kez katılabilirsiniz.
- Daha önce İŞKUR’un herhangi bir kurs/programından yararlanmış iseniz Girişimcilik Programına katılmanız için 6 ay beklemeniz gerekir.
- Girişimcilik Eğitim Programına katıldıktan sonra 6 ay geçmeden İŞKUR’un düzenlediği diğer kurs ve programlara katılamazsınız.
- İşsizlik Sigortasından yararlanmakta iken geçerli bir gerekçe sunmadan katıldığınız programı bırakmanız halinde bu tarihten itibaren işsizlik ödeneğiniz kesilir.
- Program süresi boyunca eğitim maliyetleriniz ile “iş kazası ve meslek hastalığı sigorta priminiz ile bakmakla yükümlü olunanlar dışındaysanız genel sağlık sigortası priminiz” İŞKUR tarafından karşılanır.
- Program bitiminde başarılı olan katılımcılara Katılım Belgesi verilir. Bu belge, KOSGEB desteklerine başvuruda kullanılacak bir belge niteliğindedir.
İŞKUR İş Danışmanlığı Hizmetinden Randevu alabilirsiniz
İŞKUR’ un sunduğu İş Danışmanlığı hizmetlerinden yararlanabilmek için www.iskur.gov.tr adresinden “İş Arayan” olarak kullanıcı adınız ve şifreniz ile sisteme giriş yaptığınızda, aşağıdaki işlem basamaklarını takip ederek randevu alabilirsiniz:
- Online İşlemler
- İş ve Meslek Danışmanlığı
- Randevu Talebinde Bulunma
 
 
 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

MERSİS Yetkili Atama

  yazımızın konusu MERSİS uygulaması içersinde yetkili atama işlemleridir. Şirketi temsile yetkili müdürler kendi e devlet şifreleri ile  https://mersis.gtb.gov.tr / adresine girmek suretiyle Mersis’de işlem yapacak Mali Müşavir veya diğer yetkilileri aşağıdaki adımları takip ederek yetkilendirebileceklerdir. 1 nci Aşama,  https://mersis.gtb.gov.tr/  adresine e devlet şifresi ile giriş yapı nız 2 nci Aşama; Yetkilendirme köprüsünü tıklayınız 3 ncü Aşama; işlem yapacağınız firmayı arayınız. Sadece yetkili olduğunuz firmalar çıkacaktır Son aşamada yetki vereceğiniz kişinin TC ve Kimlik nosuna ihtiyacınız olacak. Yetki başlangıç ve bitiş sürelerini dilediğiniz gibi belirleyebilirsiniz.

Mali mühür müracaatı nasıl yapılır?

  Mali Mühür Başvuru Süreci. Mali Mühür Sertifikası için   https://onlineislemler.kamusm.gov.tr/mmbasvuru/giris adresine gidilir.  A)  Açılan sayfada tüzel ya da gerçek kişi için gerekli olan alanlar doldurularak başvuru gerçekleştirilir. B)  Şahıs işletmeleri için Gerçek Kişi seçeneği, Şirketler için Tüzel Kişi seçeneği aktive edilmelidir. C)  ikinci aşamada ise AKILLI KART seçilmelidir. Mali Mühür üç yıllıktır. Yenileme için https://onlineislemler.kamusm.gov.tr/landing adresinden giriş yapınız. mali mühür ücreti

ANA SÖZLEŞME ÖRNEKLERİ

  ŞİRKET AMAÇ VE KONU ÖRNEKLERİ - Aşağıda sektör olarak ayrılan faaliyet konularının içerisinde üretim veya imalat kelimeleri geçtiğinden kişilerin getirdiği sözleşmelerde sektörün üretim veya imalatı geçiyor ise unvana sektör başlığının yansıtılması gereklidir.  - Faaliyet konuları içerisinde hizmet sektörü var ise aynı şekilde unvana sektör başlığının yansıtılması gerekmektedir.  - Sektörün yazıldığı faaliyet alanı içerisinde üretim veya imalat kelimeleri geçmeyip, sadece ticareti, alım satımı, pazarlaması, ithalatı, ihracatı, bakım ve onarımı gibi ifade edildi ise bunun unvana sektör olarak yansıtılmaması, ticaretin içine alınması gereklidir.   ASANSÖR (Üretim-imalat olduğu için unvanda geçmesi gerekiyor.) AYAKKABI (Üretim-imalat olduğu için unvanda geçmesi gerekiyor.) BAHARAT-KURUYEMİŞ (Üretim-imalat olduğu için unvanda geçmesi gerekiyor.) BİLGİSAYAR (Üretim-imalat olduğu için unvanda geçmesi gerekiyor.) BOYA (Üretim-imalat olduğu için unvanda ge...