Ana içeriğe atla

Yeni Nesil Yazar Kasa Kullanımına Ne zaman Başlanacak?


Yeni Nesil Yazar Kasa Kullanımına Ne zaman Başlanacak?

Faaliyetlerinde seyyar EFT-POS cihazı kullanan mükellefler 1/1/2013 tarihinden itibaren bu cihazlar yerine EFT-POS özelliği olan yeni nesil yazar kasa kullanmak zorundadırlar. Yol kenarı otopark hizmeti veren mükellefler, faaliyetlerinde 1/1/2013 tarihinden itibaren EFT-POS özelliği olan yeni nesil ödeme kaydedici cihaz kullanmak zorundadırlar.  


Son zamanlarda basında Yeni Nesil Ödeme Kayıt Edici Cihazlar ile ilgili çıkan haberler kamuoyunda Yeni Nesil Ödeme Kayıt Edici Cihazların kullanma başlandığına ve yazarkasa kullanan mükelleflerin EFT POS uyumlu Yeni Nesil Yazarkasa alacağına dair yanlış algılamalara neden olduğu olmaktadır.
Yeni nesil ödeme kaydedici cihazların kullanılmasına 01.07.2013 tarihinden itibaren kademeli olarak başlanacaktır.
Buna göre Yeni Nesil Yazarkasaların kullanım tarihleri aşağıdaki gibidir.
1. Mükellefler kullandıkları mevcut yazarkasaların mali hafızaları dolmadığı sürece 31.12.2015 tarihine kadar kullanabileceklerdir.
2. Mevcut yazarkasaların mali hafızalarının 01.01.2014 tarihinden itibaren dolması durumunda, cihaz hurdaya ayrılacak ve yerine Yeni Nesil Yazarkasa kullanılmaya başlanacaktır.
3. Yeni işe başlayan mükellefler 31.12.2015 tarihine kadar eski tip Yazarkasaları alıp kullanabileceklerdir.
4. İşyerlerinde yazarkasa kullanan mükelleflerden, faaliyetlerinde SEYYAR EFT POS cihazı kullananlar 1.7.2013 tarihinden itibaren SEYYAR EFT POS cihazlar yerine EFT-POS özelliği olan yeni nesil ödeme kaydedici cihaz kullanmak zorundadırlar.
5. Yol kenarı otopark hizmeti veren mükellefler, faaliyetlerinde 1.7.2013 tarihinden itibaren EFT-POS özelliği olan yeni nesil ödeme kaydedici cihaz kullanmak zorundadırlar.
6. 01.01.2016 tarihinden itibaren tüm Ödeme Kayıt Edici Cihaz kullanmak zorunda olan mükellefler, Yeni Nesil Yazar kasa kullanmaya başlayacaklardır

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mali mühür müracaatı nasıl yapılır?

  Mali Mühür Başvuru Süreci. Mali Mühür Sertifikası için   https://onlineislemler.kamusm.gov.tr/mmbasvuru/giris adresine gidilir.  A)  Açılan sayfada tüzel ya da gerçek kişi için gerekli olan alanlar doldurularak başvuru gerçekleştirilir. B)  Şahıs işletmeleri için Gerçek Kişi seçeneği, Şirketler için Tüzel Kişi seçeneği aktive edilmelidir. C)  ikinci aşamada ise AKILLI KART seçilmelidir. Mali Mühür üç yıllıktır. Yenileme için https://onlineislemler.kamusm.gov.tr/landing adresinden giriş yapınız. mali mühür ücreti

ANA SÖZLEŞME ÖRNEKLERİ

  ŞİRKET AMAÇ VE KONU ÖRNEKLERİ - Aşağıda sektör olarak ayrılan faaliyet konularının içerisinde üretim veya imalat kelimeleri geçtiğinden kişilerin getirdiği sözleşmelerde sektörün üretim veya imalatı geçiyor ise unvana sektör başlığının yansıtılması gereklidir.  - Faaliyet konuları içerisinde hizmet sektörü var ise aynı şekilde unvana sektör başlığının yansıtılması gerekmektedir.  - Sektörün yazıldığı faaliyet alanı içerisinde üretim veya imalat kelimeleri geçmeyip, sadece ticareti, alım satımı, pazarlaması, ithalatı, ihracatı, bakım ve onarımı gibi ifade edildi ise bunun unvana sektör olarak yansıtılmaması, ticaretin içine alınması gereklidir.   ASANSÖR (Üretim-imalat olduğu için unvanda geçmesi gerekiyor.) AYAKKABI (Üretim-imalat olduğu için unvanda geçmesi gerekiyor.) BAHARAT-KURUYEMİŞ (Üretim-imalat olduğu için unvanda geçmesi gerekiyor.) BİLGİSAYAR (Üretim-imalat olduğu için unvanda geçmesi gerekiyor.) BOYA (Üretim-imalat olduğu için unvanda ge...

PARAŞÜT PROGRAMINDA FATURA NASIL İPTAL EDİLİR

PARAŞÜT PROGRAMINDA FATURA NASIL İPTAL EDİLİR Kestiğiniz fatura türüne göre iptal süreçleri aşağıdaki şekildedir:  Ticari e-fatura için: Ticari e-faturayı siz iptal edemezsiniz. Ticari e-faturanın müşterinizin sistemine düştükten sonra 7 gün içinde onun tarafından reddedilmesi gerekir. Eğer fatura onaylandıysa bu faturaya karşılık müşterinizin iade faturası keserek size iletmesi gerekmektedir.  Temel e-fatura için: Temel e-faturayı Paraşüt üzerinden iptal edemiyorsunuz. GİB üzerinden 7 gün içerisinde faturanızı iptal edebilirsiniz. GİB üzerinden iptal ettiğiniz faturanızın iptalini sisteme yansıtmak için; ilgili fatura içerisinde yer alan Düzenle butonuna tıklayarak GİB/KEP iptalini yansıt demelisiniz. Eğer GİB üzerinden iptal edemiyorsanız, müşterinizin bu faturaya karşılık bir iade e-faturası oluşturup tarafınıza iletmesi gerekir.  E-Arşiv- fatura için: Resmileştirmiş olduğunuz bir e-arşiv faturayı, resmileştirilme tarihinden itibaren 7 gün içinde iptal edebilirsiniz. ...