Ana içeriğe atla

KOSGEB ve Vakıfbank'tan KOBİ'lere uygun kredi

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ile Vakıfbank arasında sağlanan işbirliğiyle KOBİ'ler 60 aya varan vadelerde uygun faiz oranlarıyla masrafsız kredi kullanabilecek.

KOSGEB ile Vakıfbank arasında KOBİ'lerin finansal ihtiyaçlarını uygun koşullarla karşılamak üzere işbirliği protokolü imzalandı.
Vakıfbank Genel Müdürü Halil Aydoğan, KOBİ'lerin Türkiye'nin kalkınmasının temel dinamiklerinden birini oluşturduğunu kaydetti. Vakıfbank'ın en önemli odak alanlarından birini de KOBİ'lerin oluşturduğunu belirten Aydoğan, söz konusu protokolle KOBİ'lere özel fırsatlar sunacaklarını söyledi.

Aydoğan, KOSGEB veri tabanına kayıtlı bulunan ve güncel KOBİ beyannamesi onaylı işletmelerin protokolle uygulanacak imkanlardan yararlanabileceklerini vurgulayarak, "İşbirliği kapsamında özel bir krediyi, VakıfBank-KOSGEB İşbirliği Taksitli İşletme Kredisi'ni hizmete sunduk. Bu krediden yararlanan işletmelerimiz, avantajlı faizlerle kredi kullanabilecek. Böylece işletmelerimiz, kısa ve orta vadeli nakit ihtiyaçlarını uygun koşullarla karşılayarak rekabet avantajı elde edecekler" diye konuştu.

KOBİ'ler için maliyet yönetiminin öneminin farkında olduklarını belirten Aydoğan, işbirliği programına bankacılık ürün ve hizmetlerindeki maliyetleri önemli ölçüde azaltacak kalemlerin de eklendiğini vurguladı.

Aydoğan, Türkiye'nin küresel rekabette güçlenmesi ve öne çıkması için en temel gerekliliklerden birinin, istikrarlı ve yenilikçi yatırımların hayata geçirilmesi olduğunu belirtti. 

KOSGEB veri tabanına kayıtlı, güncel KOBİ beyannamesinin onaylı işletmelerin avantajlı koşullarla kredilerden yararlanmak için gerekli belgeleri sağlayarak Vakıfbank şubelerine başvurmaları gerekiyor. 

Bankanın değerlendirme kriterlerine göre krediye uygun bulunan ve KOSGEB resmi sitesindeki bilgilerine göre kurum desteklerinden yararlanma şartlarını taşıyan işletmeler, gerekli teminatları ve diğer kredi kullanım koşullarını sağladıktan sonra krediyi alabilecek.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mali mühür müracaatı nasıl yapılır?

  Mali Mühür Başvuru Süreci. Mali Mühür Sertifikası için   https://onlineislemler.kamusm.gov.tr/mmbasvuru/giris adresine gidilir.  A)  Açılan sayfada tüzel ya da gerçek kişi için gerekli olan alanlar doldurularak başvuru gerçekleştirilir. B)  Şahıs işletmeleri için Gerçek Kişi seçeneği, Şirketler için Tüzel Kişi seçeneği aktive edilmelidir. C)  ikinci aşamada ise AKILLI KART seçilmelidir. Mali Mühür üç yıllıktır. Yenileme için https://onlineislemler.kamusm.gov.tr/landing adresinden giriş yapınız. mali mühür ücreti

ANA SÖZLEŞME ÖRNEKLERİ

  ŞİRKET AMAÇ VE KONU ÖRNEKLERİ - Aşağıda sektör olarak ayrılan faaliyet konularının içerisinde üretim veya imalat kelimeleri geçtiğinden kişilerin getirdiği sözleşmelerde sektörün üretim veya imalatı geçiyor ise unvana sektör başlığının yansıtılması gereklidir.  - Faaliyet konuları içerisinde hizmet sektörü var ise aynı şekilde unvana sektör başlığının yansıtılması gerekmektedir.  - Sektörün yazıldığı faaliyet alanı içerisinde üretim veya imalat kelimeleri geçmeyip, sadece ticareti, alım satımı, pazarlaması, ithalatı, ihracatı, bakım ve onarımı gibi ifade edildi ise bunun unvana sektör olarak yansıtılmaması, ticaretin içine alınması gereklidir.   ASANSÖR (Üretim-imalat olduğu için unvanda geçmesi gerekiyor.) AYAKKABI (Üretim-imalat olduğu için unvanda geçmesi gerekiyor.) BAHARAT-KURUYEMİŞ (Üretim-imalat olduğu için unvanda geçmesi gerekiyor.) BİLGİSAYAR (Üretim-imalat olduğu için unvanda geçmesi gerekiyor.) BOYA (Üretim-imalat olduğu için unvanda ge...

MERSİS Yetkili Atama

  yazımızın konusu MERSİS uygulaması içersinde yetkili atama işlemleridir. Şirketi temsile yetkili müdürler kendi e devlet şifreleri ile  https://mersis.gtb.gov.tr / adresine girmek suretiyle Mersis’de işlem yapacak Mali Müşavir veya diğer yetkilileri aşağıdaki adımları takip ederek yetkilendirebileceklerdir. 1 nci Aşama,  https://mersis.gtb.gov.tr/  adresine e devlet şifresi ile giriş yapı nız 2 nci Aşama; Yetkilendirme köprüsünü tıklayınız 3 ncü Aşama; işlem yapacağınız firmayı arayınız. Sadece yetkili olduğunuz firmalar çıkacaktır Son aşamada yetki vereceğiniz kişinin TC ve Kimlik nosuna ihtiyacınız olacak. Yetki başlangıç ve bitiş sürelerini dilediğiniz gibi belirleyebilirsiniz.