Ana içeriğe atla

TÜBİTAK 1512 Programı 2014 Yılı Çağrısı 2. Aşama


TÜBİTAK 1512 Programı 2014 Yılı Çağrısı 2. Aşama Değerlendirme Sonuçları Belli Oldu




1512 kodlu TÜBİTAK Girişimcilik Aşamalı Destek Programı'nın 2014 Yılı Çağrısının ikinci aşamada desteklenmeye hak kazananları belli oldu. Değerlendirilen 335 iş planından 124'ü (%37) sermaye şirketi kurarak 100.000 TL'ye kadar geri ödemesiz sermaye desteği almaya hak kazandı.
Kazanan iş planlarının teknoloji alan dağılımına bakıldığında %37'sinin bilişim, %19'unun biyoteknoloji, tarım, çevre ve gıda, %15'inin elektrik-elektronik,  %16'sının makina – imalat,  %7'sinin malzeme, metalurji ve kimya, % 6'sının ulaştırma, savunma, enerji ve tekstil alanlarından olduğu görüldü.
Kazanan iş planlarının yoğunlukta olduğu şehirler sırasıyla; İstanbul (44), Ankara (35) ve İzmir (10).
Kazanan girişimcilerin,
  • % 19'u lisans mezunu, % 25'i yüksek lisans öğrencisi, % 13'ü yüksek lisans mezunu, % 19'u doktora öğrencisi, % 24'ü doktora dereceli
  • %7'si 20-24, %66'si 25-34, %23'ü 35-44, %4'ü ise 45-55 yaş aralığında
  • % 81'i erkek ve % 19'u kadın
1512 Programının 2014 yılı çağrısı 2. Aşama panellerine girişimcilerin katılarak iş planlarını anlatmaları ve panelistlerin sorularını yanıtlamaları hususunda olanak sağlandı. Katılımın zorunlu tutulmadığı panellere kazanan girişimcilerin % 78'i katıldı.
TÜBİTAK 1512 Girişimcilik Aşamalı Destek Programı iş planı uygun bulunanların listesine ulaşmak için tıklayınız.
Kurulacak sermaye şirketlerinin 2015 yılı Ocak ayında faaliyete geçmesi ve en fazla 12 ay sürecek proje faaliyetleri ile iş fikirlerinin teknolojik doğrulamasını gerçekleştirmesi beklenmekte. TÜBİTAK bu aşamada her bir şirkete sağlayacağı iş rehberi desteği ile girişimciye finansal, idari ve teknik konularda da destek olmaya devam edecek.

Mali müşavirlik büromuz şirket kuruluş, teşvik ve hibelerin uygulama ve nihayetinde Mali rapor hazırlama aşamalarında girişimcilerimizin yanındandır.

Saygılarımla,


Ahmet GÜLŞEN
Serbest Muhasebeci Mali Müşavirhttp://www.ahmetgulsen.com
( 312) 312 12 86     (542) 641 46 99
Rüzgarlı Cad. 7/14   Ulus    ANKARA

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mali mühür müracaatı nasıl yapılır?

  Mali Mühür Başvuru Süreci. Mali Mühür Sertifikası için   https://onlineislemler.kamusm.gov.tr/mmbasvuru/giris adresine gidilir.  A)  Açılan sayfada tüzel ya da gerçek kişi için gerekli olan alanlar doldurularak başvuru gerçekleştirilir. B)  Şahıs işletmeleri için Gerçek Kişi seçeneği, Şirketler için Tüzel Kişi seçeneği aktive edilmelidir. C)  ikinci aşamada ise AKILLI KART seçilmelidir. Mali Mühür üç yıllıktır. Yenileme için https://onlineislemler.kamusm.gov.tr/landing adresinden giriş yapınız. mali mühür ücreti

ANA SÖZLEŞME ÖRNEKLERİ

  ŞİRKET AMAÇ VE KONU ÖRNEKLERİ - Aşağıda sektör olarak ayrılan faaliyet konularının içerisinde üretim veya imalat kelimeleri geçtiğinden kişilerin getirdiği sözleşmelerde sektörün üretim veya imalatı geçiyor ise unvana sektör başlığının yansıtılması gereklidir.  - Faaliyet konuları içerisinde hizmet sektörü var ise aynı şekilde unvana sektör başlığının yansıtılması gerekmektedir.  - Sektörün yazıldığı faaliyet alanı içerisinde üretim veya imalat kelimeleri geçmeyip, sadece ticareti, alım satımı, pazarlaması, ithalatı, ihracatı, bakım ve onarımı gibi ifade edildi ise bunun unvana sektör olarak yansıtılmaması, ticaretin içine alınması gereklidir.   ASANSÖR (Üretim-imalat olduğu için unvanda geçmesi gerekiyor.) AYAKKABI (Üretim-imalat olduğu için unvanda geçmesi gerekiyor.) BAHARAT-KURUYEMİŞ (Üretim-imalat olduğu için unvanda geçmesi gerekiyor.) BİLGİSAYAR (Üretim-imalat olduğu için unvanda geçmesi gerekiyor.) BOYA (Üretim-imalat olduğu için unvanda ge...

MERSİS Yetkili Atama

  yazımızın konusu MERSİS uygulaması içersinde yetkili atama işlemleridir. Şirketi temsile yetkili müdürler kendi e devlet şifreleri ile  https://mersis.gtb.gov.tr / adresine girmek suretiyle Mersis’de işlem yapacak Mali Müşavir veya diğer yetkilileri aşağıdaki adımları takip ederek yetkilendirebileceklerdir. 1 nci Aşama,  https://mersis.gtb.gov.tr/  adresine e devlet şifresi ile giriş yapı nız 2 nci Aşama; Yetkilendirme köprüsünü tıklayınız 3 ncü Aşama; işlem yapacağınız firmayı arayınız. Sadece yetkili olduğunuz firmalar çıkacaktır Son aşamada yetki vereceğiniz kişinin TC ve Kimlik nosuna ihtiyacınız olacak. Yetki başlangıç ve bitiş sürelerini dilediğiniz gibi belirleyebilirsiniz.