.
Genç MÜSİAD, 100 Fikir 100 Şirket 10 Milyon Destek projesiyle hem 100 Girişimciyi iş sahibi yapıyor, hem de melek yatırımcılık kavramına karşı yepyeni bir yatırım modelini duyurmaya hazırlanıyor.
Genç MÜSİAD, 100 Fikir 100 Şirket 10 Milyon Destek projesiyle hem 100 Girişimciyi iş sahibi yapıyor, hem de melek yatırımcılık kavramına karşı yepyeni bir yatırım modelini duyurmaya hazırlanıyor.
Genç MÜSİAD, geleceğin işadamlarını ve MÜSİAD yöneticilerini yetiştirmek, onları hayata hazırlamak, sahip olduğu değerleri ve tecrübelerini gençlerle paylaşmak maksadıyla MÜSİAD Yönetim Kurulu tarafından alınan kararla, 2002 yılında kurulan bir platform.MÜSİAD bünyesinde genç, idealist, kararlı ve heyecanlı bir grup genç tarafından başlatılan Genç MÜSİAD çalışmaları, hızla ülkemize yayılıyor ve bugün 2100′e yakın üyesiyle Türkiye çapında faaliyetlerini sürdürüyor.
Dünyanın 68 ülkesinde temsilciliği, Türkiye'nin 35 ilinde şubesi ve toplamda 3000'i aşkın üyesi ile Türkiye’nin en yaygın ve en etkili genç sivil toplum kuruluşu olan Genç MÜSİAD, bu yaygınlığını da kullanarak Anadolu’nun en uzak il ve ilçelerindeki girişimci adaylarını 100 bin TL başlangıç sermayesi ile buluşturarak şirketini kurmasına olanak sağlıyor.
Girişimci adayları proje başvurularını www.100fikir100sirket.com web sitesine girerek yapabiliyorlar.Değerlendirme sonunda seçilecek en iyi 100 proje, her biri kendi sektöründe lider isimler MÜSİAD’lı iş adamları tarafından 100 Bin TL ve üstü rakamlarla fonlanarak kurulan şirketler, yatırımcıların da deneyimiyle iş hayatına “Merhaba” diyecekler. Her sektörden başvurunun kabul edildiği100 Fikir 100 Şirket projesine başvurmak için MÜSİAD ya da Genç MÜSİAD üyeliği şartı aranmazken iş fikrinde aranacak üç özellik “Sürdürülebilirlik”, “Yenilikçilik” ve “Ölçeklenebilirlik” olarak belirtiliyor.
“Melek yatırımcılık” kavramını derinlemesine incelediklerini ve yüzlerce gençle talepleri ve ihtiyaçları üzerine görüşmeler yaptıklarını belirten Müsiad Gençlik Kurulu Başkanı Faruk Akbal, "Türkiye koşullarına, kültürümüze ve gençlerin ihtiyaçlarına yönelik yeni bir başlangıç sermayesi modeline olan ihtiyacı fark ettiklerini" belirtiyor ve şöyle devam ediyor:
“Gençlerin ihtiyaçlarını, melek yatırım alan gençlerin yatırımdan sonra yaşadığı zorlukları, gençlerin bir iş adamı yetiştirme gayesiyle değil, bir anda parayı 5’e katlama aracı olarak ele alındığı gerçeğini göz önüne alınca yeni bir yaklaşım geliştirdik. Bu yeni yaklaşımı 6-7 Aralık tarihlerinde düzenleyeceğimiz 4. Uluslararası Genç İş adamları Kongresi’nin açılış konuşmasında hem Türkiye, hem de dünya kamuoyuna açıklayacağız. “
Genç MÜSİAD’ın ismini şimdilik sır gibi sakladığı bu yeni Başlangıç Sermayesi modelinin öne çıkan birkaç farkı şöyle:
- Yatırımcı, genç girişimcinin motivasyonunu düşürecek, heyecanını azaltacak derecede yüksek bir hisse alamayacak. Baskın hisse girişimcinin elinde olacak.
- Yatırımcı, parasını katlamak için girişimin doğal büyüme sürecine zarar verecek bir hızlandırma yapamayacak.
- Yatırımcı, girişimciye paradan önce deneyim sağlamayı amaç edinmiş olacak ve zaten bu yatırımcı ağına da bu bakış açısıyla bakan yatırımcılar kabul ediliyor. Yani yatırımcı, girişimcinin öncelikle akıl hocası olduğu yaklaşımıyla hareket edecek.
100 Fikir 100 Şirket 10 Milyon Destek projesine www.100fikir100sirket.com adresinden başvurabilirsiniz. 6-7 Aralık'ta gerçekleşecek Uluslararası Genç İşadamları Kongresi'ne katılmak istiyorsanız www.ugik.org sitesinden kayıt yaptırabilirsiniz. Genç MÜSİAD hakkında detaylı bilgiye dewww.gencmusiad.org.tr ulaşabilirsiniz.
Yorumlar