Ana içeriğe atla

Limited Şirket Kuruluşunun Maliyeti

Limited Şirket Kuruluşunun Maliyeti Kaç Liradır?
Son dönemlerde gerek teknogirişim gerekse TUBİTAK 1512 desteği için iş hayatına atılacak girişimciler bir şirket kurulumunun kaç liraya mal olduğunu merak etmektedirler. Şirket kuruluşu Teknogirişim için indirimli tescil edilmektedir.
Görsel
2013 harçlarına göre;
Tek ortaklı normal bir bir limited şirketin Noter işlemleri, tescil, oda kayıt ve ticaret sicil gazetesi ilanı işlemleri için 1.600 – 1.800 TL. tutarında bir masraf yapılmaktadır.
Teknogirişim için tek ortaklı bir limited şirketin Noter işlemleri, tescil, oda kayıt ve ticaret sicil gazetesi ilanı işlemleri için 900 – 1.000 TL. tutarında bir masraf yapılmaktadır. Özetle teknogirişimlerde ödemelerin büyük kısmı notere yapılmaktadır.
burada unutulmaması gereken husus ortak sayısına bağlı olarak çıkartılacak imza sirküsü, anasözleşmedeki iştigal maddelerinin uzunluğu, tasdiklenecek defterlerin sayfa sayıları vs değişkenler kuruluştaki masrafları  etkileyecektir.
TÜBİTAK 1512 destekli şirket kuruluşlarında bu yıl için bir indirim uygulaması sözkonusu değildir. Umaraız gelecek dönemlerde onlar da indirimden istifade ederler.
Kira damga vergisi yıllık kira bedelinden alınmaktadır. Maliyetlerinizde dikkat ediniz. Düşük tutarlı bir damga vergisi ödemek istiyorsanız kira sözleşmesine kefil koymayınız ve sözleşmenin ilgili yerinde tek nüsha düzenlenmiştir ibaresini ekleyiniz.
Şirket kuruluşu konusunda Mali Müşavirinize güven duymalısınız.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mali mühür müracaatı nasıl yapılır?

  Mali Mühür Başvuru Süreci. Mali Mühür Sertifikası için   https://onlineislemler.kamusm.gov.tr/mmbasvuru/giris adresine gidilir.  A)  Açılan sayfada tüzel ya da gerçek kişi için gerekli olan alanlar doldurularak başvuru gerçekleştirilir. B)  Şahıs işletmeleri için Gerçek Kişi seçeneği, Şirketler için Tüzel Kişi seçeneği aktive edilmelidir. C)  ikinci aşamada ise AKILLI KART seçilmelidir. Mali Mühür üç yıllıktır. Yenileme için https://onlineislemler.kamusm.gov.tr/landing adresinden giriş yapınız. mali mühür ücreti

ANA SÖZLEŞME ÖRNEKLERİ

  ŞİRKET AMAÇ VE KONU ÖRNEKLERİ - Aşağıda sektör olarak ayrılan faaliyet konularının içerisinde üretim veya imalat kelimeleri geçtiğinden kişilerin getirdiği sözleşmelerde sektörün üretim veya imalatı geçiyor ise unvana sektör başlığının yansıtılması gereklidir.  - Faaliyet konuları içerisinde hizmet sektörü var ise aynı şekilde unvana sektör başlığının yansıtılması gerekmektedir.  - Sektörün yazıldığı faaliyet alanı içerisinde üretim veya imalat kelimeleri geçmeyip, sadece ticareti, alım satımı, pazarlaması, ithalatı, ihracatı, bakım ve onarımı gibi ifade edildi ise bunun unvana sektör olarak yansıtılmaması, ticaretin içine alınması gereklidir.   ASANSÖR (Üretim-imalat olduğu için unvanda geçmesi gerekiyor.) AYAKKABI (Üretim-imalat olduğu için unvanda geçmesi gerekiyor.) BAHARAT-KURUYEMİŞ (Üretim-imalat olduğu için unvanda geçmesi gerekiyor.) BİLGİSAYAR (Üretim-imalat olduğu için unvanda geçmesi gerekiyor.) BOYA (Üretim-imalat olduğu için unvanda ge...

MERSİS Yetkili Atama

  yazımızın konusu MERSİS uygulaması içersinde yetkili atama işlemleridir. Şirketi temsile yetkili müdürler kendi e devlet şifreleri ile  https://mersis.gtb.gov.tr / adresine girmek suretiyle Mersis’de işlem yapacak Mali Müşavir veya diğer yetkilileri aşağıdaki adımları takip ederek yetkilendirebileceklerdir. 1 nci Aşama,  https://mersis.gtb.gov.tr/  adresine e devlet şifresi ile giriş yapı nız 2 nci Aşama; Yetkilendirme köprüsünü tıklayınız 3 ncü Aşama; işlem yapacağınız firmayı arayınız. Sadece yetkili olduğunuz firmalar çıkacaktır Son aşamada yetki vereceğiniz kişinin TC ve Kimlik nosuna ihtiyacınız olacak. Yetki başlangıç ve bitiş sürelerini dilediğiniz gibi belirleyebilirsiniz.