Ana içeriğe atla

Eczane Nasıl Açılır?


Eczane Nasıl Açılır?

Eczane açmak için öncelikle, eczacılık üzerine 5 yıllık zorlu bir üniversite eğitimini tamamlamış ve diplomanızı almış olmasınız.


Nasıl Başlarım?

      • Eczane açacağınız konumu çok iyi belirlemelisiniz.Bunun için öncelikle hastaneler,sağlık ocakları gibi sağlık kuruluşlarının civarı seçilmeli.Eğer bu mümkün olmuyorsa,yaya ve araç trafiğinin fazla olduğu konumlar tercih edilmelidir.
      • İlaçlar için tedarikçi firmalar ile anlaşma yapmalısınız.Bunun için vaadesi uzun ödemelerde anlaşarak sermayenizi en aza indirebilirsiniz.
      • Eczane tasarımına özen gösterin.İnsanların, eczanenize girdiğinde rahat bir nefes alabileceği,temiz görünümlü ferah bir tasarım tercih edin.Tasarımınızda bu yüzden,beyaz ve yeşil tonda renkleri kullanabilirsiniz.


Maliyeti

İlaçlar için ödeyeceğiniz anlaşmanız dahilinde olacağı için onu hesaplamıyoruz. Dükkan kirası+iç-dış tasarım= Ortalama 15.000-20.ooo TL olacaktır. Bu ortalama rakamdır ve eczanenin ,bulunduğu şehre, konumuna ve tasarımına göre oldukça farklılaşmaktadır.Daha detaylı maliyet için bizimle iletişime geçebilirsiniz.


Şartlar ve Gerekli Belgeler

1-Eczane açmak için hiçbir sağlık sorununun olmadığını belirten en az 2. kademe sağlık kuruluşlarından alınmış sağlık raporu.

2-Sağlık Bakanlığının ön gördüğü koşullara uygun Eczacılık Fakültesi mezunu olduğuna dair “Eczacılık Fakültesi Diploması”

3-Eczane açacak eczacının biyografisi yani bugüne kadar okuduğu ve çalıştığı kurumların listesi

4-Eczane açacak eczacının eczane açmak için hiçbir engeli olmadığını ispatlayan “adli sicil kaydı”

5-4*6 ebadında 4 adet vesikalık fotoğraf

6-Eczane yapılacak yerin krokisi

7-Eczacılar Odasından alınacak “Uygunluk belgesi”

8-Eczane açılacak yerin en az 35m’2 alana sahip olması.


Uyarı

Diploma kiralayarak eczane açmak yasaktır. Diploma kiralayarak muvazaalı şekilde eczane açıldığının tespiti halinde yine 6197 sayılı Kanun’un 6. maddesi doğrultusunda ruhsatname iptal edilir ve eczacı 5 (Beş) yıl süreyle eczane açamaz. Ayrıca bu eczaneler halk sağlığını tehdit edeceği ve eczacılık etiğine de ters düşmesi sebebiyle eczaneler sadece bir eczacı tarafından kendi diploma ve özkaynakları kullanılarak açılabilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mali mühür müracaatı nasıl yapılır?

  Mali Mühür Başvuru Süreci. Mali Mühür Sertifikası için   https://onlineislemler.kamusm.gov.tr/mmbasvuru/giris adresine gidilir.  A)  Açılan sayfada tüzel ya da gerçek kişi için gerekli olan alanlar doldurularak başvuru gerçekleştirilir. B)  Şahıs işletmeleri için Gerçek Kişi seçeneği, Şirketler için Tüzel Kişi seçeneği aktive edilmelidir. C)  ikinci aşamada ise AKILLI KART seçilmelidir. Mali Mühür üç yıllıktır. Yenileme için https://onlineislemler.kamusm.gov.tr/landing adresinden giriş yapınız. mali mühür ücreti

ANA SÖZLEŞME ÖRNEKLERİ

  ŞİRKET AMAÇ VE KONU ÖRNEKLERİ - Aşağıda sektör olarak ayrılan faaliyet konularının içerisinde üretim veya imalat kelimeleri geçtiğinden kişilerin getirdiği sözleşmelerde sektörün üretim veya imalatı geçiyor ise unvana sektör başlığının yansıtılması gereklidir.  - Faaliyet konuları içerisinde hizmet sektörü var ise aynı şekilde unvana sektör başlığının yansıtılması gerekmektedir.  - Sektörün yazıldığı faaliyet alanı içerisinde üretim veya imalat kelimeleri geçmeyip, sadece ticareti, alım satımı, pazarlaması, ithalatı, ihracatı, bakım ve onarımı gibi ifade edildi ise bunun unvana sektör olarak yansıtılmaması, ticaretin içine alınması gereklidir.   ASANSÖR (Üretim-imalat olduğu için unvanda geçmesi gerekiyor.) AYAKKABI (Üretim-imalat olduğu için unvanda geçmesi gerekiyor.) BAHARAT-KURUYEMİŞ (Üretim-imalat olduğu için unvanda geçmesi gerekiyor.) BİLGİSAYAR (Üretim-imalat olduğu için unvanda geçmesi gerekiyor.) BOYA (Üretim-imalat olduğu için unvanda ge...

SGK İşKur Meslek Kodları 2018

2018 Yılında Hatalı Meslek Kodlarına İdari Para Cezası Geldi. 01.01.2018 Tarihinden itibaren yanlış girilen meslek kodlarına idari para cezası uygulanacak. Gerçeğe aykırı yanlış bildirilen her işçi için ceza uygulanacak. Yanlış girilen meslek kodlarının cezası 203,00 TL. Çalışanların maaşlarını az göstermek için mesleklerini yanlış bildirenlere da ceza geldi. Kasıtlı olarak bu türde yanlış meslek kodlarına 4.058,00 TL idari para cezası uygulanacak. 2018 Yılında Yanlış Girilen Meslek Kodlarında 203,00 TL  ceza. Meslek kodları, İşkur müdürlüğü tarafından sürekli olarak güncellenmekte ve gelişen ülkemizde ortaya çıkan yeni meslekler de eklenmektedir. Değişen meslek isimleri ya da farklılaşan meslekler de gün geçtikçe ortaya çıkmaya devam etmektedir. Buna bağlı olarak meslek kodları her geçen zaman güncellenmeye devam etmektedir. Belirtilen meslek kodlarının ücret, kariyer, çalışma durumu ya da çalışma saati olarak değerlenmekte ve raporlanmaktadır. ctrl+f ile arama yapa...