Ana içeriğe atla

Engelliye 100 bin liralık müjde


Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan kendi işini kurmak isteyen engellilere süper destek geldi. Bakanlık kendi işini açmak isteyen engelli vatandaşlar 100 bin TL'ye kadar hibe verecek.
Bakanlık kendi işini açmak isteyen engelli vatandaşlar 100 bin TL'ye kadar hibe verecek. Eğitimden geçirilecek engelli vatandaşlara, işini kurarken konusunda uzman kişiler de koçluk yapacak.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın şehit ve gazi yakınları ile yaşlı ve engellilere yönelik açıkladığı ücretsiz ulaşım müjdesinin ardından bir müjde de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan geldi. Bakanlık engellilere önce eğitim verecek daha sonra ise 100 bin TL'lik hibe desteğiyle iş sahibi olmalarını sağlayacak. Patron olmak isteyen engelli vatandaşlar KOSGEB Yeni Girişimci Desteği'nden faydalanacak.

Bugün gazetesinden Lütfü Erdoğan'ın haberine göre; engellilere verilecek destek programı 4 aşamadan oluşacak. İşletmenin kuruluşu, malzeme alımı ve işletme gideri için verilecek destekler geri ödemesiz, sabit yatırım için verilecek 70 bin TL'lik hibe ise geri ödemeli olacak. Bu desteğin geri ödenmesi, engelli vatandaş işini kurup kâra geçtiği andan itibaren adım adım yapılacak. 

HERKESİN KOÇU OLACAK

Projeye başvurmak isteyen tüm engelliler bulundukları illerden başvuru yapabilecek. Alınan başvuruların ardından İstanbul, Ankara, Erzurum ve Gaziantep'te bulunan eğitim merkezlerinde KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri verilecGörselek. Eğitimi tamamlayıp projeleri kabul edilen engelliler kendi illerinde işyeri kuracak. Bu sayede Bakanlık hem engellileri iş sahibi yapacak hem de yaklaşık 300 bine yakın engelli maaşı alanların sayısını düşürecek.

Engelli girişimcilere başarılı iş ve meslek odaları ve derneklerinin desteğiyle uzman hocalarla koçluk desteği verilecek. Tüm engellilerin gönüllü olarak çalışacak koçu olacak. Ayrıca engelli vatandaşların, çeşitli seminerler ve konferanslarda işadamlarıyla bir araya gelmeleri sağlanacak.

BAŞVURU FORMU İNTERNETTE

Girişimci olmak isteyenler Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün internet sayfasında online başvuru formunu dolduracak. Türkiye genelinde elektronik olarak başvurular değerlendirilecek. Proje ilk olarak pilot il Ankara'da başlatılacak.

logo

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mali mühür müracaatı nasıl yapılır?

  Mali Mühür Başvuru Süreci. Mali Mühür Sertifikası için   https://onlineislemler.kamusm.gov.tr/mmbasvuru/giris adresine gidilir.  A)  Açılan sayfada tüzel ya da gerçek kişi için gerekli olan alanlar doldurularak başvuru gerçekleştirilir. B)  Şahıs işletmeleri için Gerçek Kişi seçeneği, Şirketler için Tüzel Kişi seçeneği aktive edilmelidir. C)  ikinci aşamada ise AKILLI KART seçilmelidir. Mali Mühür üç yıllıktır. Yenileme için https://onlineislemler.kamusm.gov.tr/landing adresinden giriş yapınız. mali mühür ücreti

ANA SÖZLEŞME ÖRNEKLERİ

  ŞİRKET AMAÇ VE KONU ÖRNEKLERİ - Aşağıda sektör olarak ayrılan faaliyet konularının içerisinde üretim veya imalat kelimeleri geçtiğinden kişilerin getirdiği sözleşmelerde sektörün üretim veya imalatı geçiyor ise unvana sektör başlığının yansıtılması gereklidir.  - Faaliyet konuları içerisinde hizmet sektörü var ise aynı şekilde unvana sektör başlığının yansıtılması gerekmektedir.  - Sektörün yazıldığı faaliyet alanı içerisinde üretim veya imalat kelimeleri geçmeyip, sadece ticareti, alım satımı, pazarlaması, ithalatı, ihracatı, bakım ve onarımı gibi ifade edildi ise bunun unvana sektör olarak yansıtılmaması, ticaretin içine alınması gereklidir.   ASANSÖR (Üretim-imalat olduğu için unvanda geçmesi gerekiyor.) AYAKKABI (Üretim-imalat olduğu için unvanda geçmesi gerekiyor.) BAHARAT-KURUYEMİŞ (Üretim-imalat olduğu için unvanda geçmesi gerekiyor.) BİLGİSAYAR (Üretim-imalat olduğu için unvanda geçmesi gerekiyor.) BOYA (Üretim-imalat olduğu için unvanda ge...

PARAŞÜT PROGRAMINDA FATURA NASIL İPTAL EDİLİR

PARAŞÜT PROGRAMINDA FATURA NASIL İPTAL EDİLİR Kestiğiniz fatura türüne göre iptal süreçleri aşağıdaki şekildedir:  Ticari e-fatura için: Ticari e-faturayı siz iptal edemezsiniz. Ticari e-faturanın müşterinizin sistemine düştükten sonra 7 gün içinde onun tarafından reddedilmesi gerekir. Eğer fatura onaylandıysa bu faturaya karşılık müşterinizin iade faturası keserek size iletmesi gerekmektedir.  Temel e-fatura için: Temel e-faturayı Paraşüt üzerinden iptal edemiyorsunuz. GİB üzerinden 7 gün içerisinde faturanızı iptal edebilirsiniz. GİB üzerinden iptal ettiğiniz faturanızın iptalini sisteme yansıtmak için; ilgili fatura içerisinde yer alan Düzenle butonuna tıklayarak GİB/KEP iptalini yansıt demelisiniz. Eğer GİB üzerinden iptal edemiyorsanız, müşterinizin bu faturaya karşılık bir iade e-faturası oluşturup tarafınıza iletmesi gerekir.  E-Arşiv- fatura için: Resmileştirmiş olduğunuz bir e-arşiv faturayı, resmileştirilme tarihinden itibaren 7 gün içinde iptal edebilirsiniz. ...