Ana içeriğe atla

TÜRKÇE KONUŞAN GİRİŞİMCİLER PROGRAMI


TOBB 15. TÜRKÇE KONUŞAN  GİRİŞİMCİLER  PROGRAMI 

   Ticaret ve Sanayi Odalarını ve resmi kuruluşları ziyaret etmek ve ikili firma görüşmeleri yapmak üzere ülkemizi ziyaret edecek olan Balkanlar, Kafkasya, Orta Doğu ve Orta Asya gibi bölge ülkelerinde yaşayan ve Türkçe konuşan girişimciler, 18 Eylül 2012 Salı günü 17.00 – 19.00 saatleri arasında, Ankara Ticaret Odası’nı ziyaret edecek ve siz firmalarımızla birebir görüşmeler gerçekleştireceklerdir. Söz konusu heyet listesi aşağıda bilgilerinize sunulmaktadır. Görüşmelere katılmak isteyenlerin ATO Dış İlişkiler ve Dış Ticaret Müdürlüğünden Sayın Müge İNAL ÖZKURT’a katılımlarını ve iletişim bilgilerini, en geç 14 Eylül 2012 tarihine kadar, e-posta yolu ile bildirmeleri rica olunur. (muge.inalozkurt@atonet.org.tr - tel: 0312 201 81 98 )

TOBB 15. TÜRKÇE KONUŞAN  GİRİŞİMCİLER  PROGRAMI KATILIMCILARIN  FAALİYET  ALANLARI 

1)  AFGANİSTAN

a)  SAYED BABÜR JAMALUDDİN

Kabil ve Mezarı Şerif kentlerinde büyük askeri inşaat ihalelerinde yerel ortak olarak inşat işleri yükleniciliği yapan şirket sahibidir.  Ayrıca, lojistik, tedarik ve ithalat konularında faaliyet gösteren  ikinci bir şirketin sahibidir.

 

b)  BABÜR SADRUDDİN

PVC, alüminyum ve lojistik sektöründe faaliyet göstere şirket sahibidir.  Afgan Türk Derneği üyesidir.  PVC, alüminyum, lojistik, ulaşım sektöründeki firma sahipleri ile  işbirliği görüşmesi istemektedir. Ayrıca gıda üreticileri ile görüşerek Afganistan pazarı için temsilcilik almak istemektedir.

  

 

2)   ALMANYA

 

a)   VELİ KARAKAYA

Almanya’da ve Berlin’de gayrimenkul, emlak yatırımı sektöründe faaliyet gösteren ve ayrıca yetkili araç muayene ve hasar tespiti işleriyle uğraşan şirket sahibidir. MÜSİAD Berlin Derneği Başkanıdır. Berlin Araç Muayene Kurumu Mütevelli heyeti üyesidir. Almanya pazarına ilgi duyan tüm sektör temsilcileri ile görüşmek istemektedir.

 

b)  ZEKERİYA BAYRAK            

Pil, akü, şarj cihazı ve el feneri üretimi ve ticareti yapan şirket sahibidir. MÜSAİD Berlin Derneği kurucu üyesidir. Alman Türk Aydınlar Birliği kurucu üyesidir. Güç kaynakları, şarj teknolojisi, ışıklandırma, teknolojisi, yapıştırma teknolojisi ve emlak yatırımları ile ilgilenen sektör temsilcileri ile işbirliği görüşmesi yapmak istemektedir. Ayrıca, Almanya pazarına ilgi duyan tüm sektör temsilcileri ile görüşmek istemektedir.

 

c)  FATİH DOĞAN

Şirket alım satım, ortaklık kurma, pazar araştırmaları, yeniden yapılandırma konularında faaliyet gösteren uluslararası yatırım danışmanlık şirketi sahibidir. IHK üyesidir. Özellikle Almanya pazarına yatırım yapmak isteyen veya Alman sermayesine ilgi duya şirketler başta olmak üzere  Almanya pazarına ilgi duyan tüm sektör temsilcileri ile görüşmek istemektedir.

 

d) NEVZAT TEKİN

Nanoteknoloji alanında projeler hazırlayan, robot (otomasyon) teknolojisi için yazılım oluşturan şirket sahibidir. Alman Mühendisler Birliği üyesidir. İklim, çevre enerji ve yeşil teknoloji, konularında çalışan sektör temsilcileri ile işbirliği görüşmesi yapmak istemektedir. Almanya pazarına ilgi duyan, karşılıklı bilgi paylaşımı ve inovasyon ağı geliştirilmesi konularında ortak çalışmalar yapabileceği şirketlerle görüşmek istemektedir.

3)  ARNAVUTLUK

a)  ERMAL MERDANİ

İnşaat sektöründe faaliyet gösteren,  PVC profil ve doğrama, PVC pencere aksesuarı, çelik kapı ve iç oda kapsısı satışı yapan şirket sahibidir. Pencere ve kapı sektöründe üretim yapan şirketlerle görüşmek istemektedir.

4)  AZERBAYCAN

 

a)  RUSLAN RAHİMKHANOV

Mobilya sektöründe faaliyet göstere ve perakende satış mağazaları olan şirketin ortağı ve üst düzey yöneticisidir.   Mobilya ve parfüm üreticileri ile görüşmek istemektedir.

5)  BOSNA HERSEK

a)  ADNAN HADZİMUSİÇ

Patent ve marka vekilliği yapan, sınai haklar,  patent, marka ve endüstriyel tasarım hakları konusunda danışmanlık hizmetleri veren şirket sahibidir.

Bosna hersek pazarına ilgi duya tüm sektörlerin temsilcileri ile yatırım ortamı ve yasal koşullar konusunda işbirliği yapmak istemektedir.                    

6)  BULGARİSTAN

a)   VELİ KESİM

İnşaat sektöründe faaliyet göstere şirkette üst düzey yöneticidir. Bulgaristan İnşaat Odası üyesidir.  İnşaat malzemesi üreticileri ile ve Bulgaristan piyasasında iş yapmak isteyen sektör temsilcileri ile görüşmek istemektedir.

b)   MECBURE EFRAİMOVA                                                   

Türkiye ile Kültürel İlişkiler GÜNEŞ Derneği Başkanıdır. Balkan Türk Kadınlar Birliği Genel Sekreteri olarak görev yapmaktadır. Dernek tarafından, Türk dilini ve kültürünü yaşatmak ve yeni nesillere aktarmak için çeşitli faaliyetler yapılmaktadır. Ayrıca Türk ve Azerbaycan Diyaspora Koordinasyon Komisyon üyesidir. Bulgaristan pazarına ilgi duyan tüm sektör temsilcileri ile yerel koşullar ve yatırım ortamı konularında yardımcı olmak ve işbirliği görüşmesi yapmak istemektedir.

7)  IRAK   

                                                   

a)  MOHAMMED ABDULKHALEQ KAREEM

Genel ticaret alanında faaliyet gösteren, ihracat ve ithalat işleri yapa şirket sahibidir. Erbil Ticaret Odası üyesidir. Başta konfeksiyon ürünleri olmak üzere, inşaat malzemeleri ve gıda  üreticisi şirketlerle işbirliği görüşmesi yapmak istemektedir.

b)  İSAM ABBAS MUDRAB          

PVC, Plastik doğrama,çelik kapı ticareti ile uğraşan, ayrıca karmit ticareti yapan şirket sahibidir. Kerkük Ticaret Odası ve Kerkük Türkmen İşadamları Derneği yönetim kurulu üyesidir. Irak pazarına ilgi duyan tüm sektörlerin temsilcileri ile işbirliği görüşmesi yapmak istemektedir.

c)  MOHAMMED  M. TAHER

Boya ve kimyasallar başta olmak üzere inşaat malzemeleri ticareti yapan şirket sahibidir. Kerkük Ticaret Odası ve Kerkük Türkmen İşadamları Derneği yönetim kurulu üyesidir. Boya ve inşaat malzemesi üreticileri ile görüşmek istemektedir.

8)  İRAN

a)   BAHRAM BADİEE                

Muhasebe, mali müşavirlik, denetleme, hukuk müşavirliği, yönetim danışmanlığı  konularında profesyonel hizmetler veren şirket gruplarının ortağı ve üst düzey yöneticisidir. İran pazarına ilgi duyan tüm sektörlerin temsilcileri ile görüşmek istemektedir.

 

b)   MEHRDAD SAADAT DEHGHAN  

Petrol ürünleri alanında faaliyette bulunan, madeni yağ üretimi ve ticareti yapan şirketin yönetim kurulu üyesi ve genel müdürüdür. Urimiye Ticaret ve Sanayi Odası, İran Ticaret Odası ve ayrıca Petrol & Kimyasal Ürünler İhracatçılar Derneği yönetim kururlu üyesidir. İran pazarına ilgi duyan sektörlerin temsilcileri ile görüşmek istemektedir.

 

c)  VAHID HOSSEINIPOUR SHAD

Lojistik  şirketi yönetim kurulu üyesi ve üst düzey yöneticisidir. Tebriz’de lojistik merkezi kuruluşunu yürütmektedir. İran Türkiye İşbirliği Koseyi üyesidir. İran pazarına ilgi duyan sektörlerin temsilcileri ile görüşmek istemektedir.

9)    KARADAĞ

 

a)   RUZMİR OSMANOVIC

Elektronik sektöründe faaliyet gösteren, multimedya stüdyo çalışmaları  yapan   şirket ortağı ve üst düzey yöneticisidir. Elektronik sektöründeki firmalara  görüşmesi yapmak istemektedir. Ayrıca Karadağ pazarına ilgi duyan sektörlerin temsilcileri ile de işbirliği yapmak istemektedir.

10)  KAZAKİSTAN

 

a)  RAFAEL MİKHRALİ             

Nakliye ve ihracat sektöründe faaliyet gösteren şirket sahibidir. Beyaz eşya, özellikle buzdolabı ve klima üreticileri ile görüşmek istemektedir. Ayrıca Kazakistan pazarına ilgi duyan tüm sektörlerin temsilcileri ile  işbirliği yapmak istemektedir.

 

b)  ASKAR TAZHIKEN   

Ekmek, pasta, bisküvi, süt ürünleri,  çikolata v gıda üretiminde kullanılan katkı maddeleri ve

çeşitli baharat toptan ticareti ile uğraşan şirketin ortağı ve üst düzey yöneticisidir. Kazakistan

pazarına ve yatırım konularına ilgi duyan gıda sektörü temsilcileri ile görüşmek istemektedir.

Ayrıca, bisküvi ve çikolata konusunda yatırım yapmak isteyen şirketlerle işbirliği görüşmesi

yapmak istemektedir.

 

c)  ELDAR MOLDABAYEV

İnşaat sektöründe faaliyet gösteren iç mimari, elektrik ve havalandırma tesisatları yapan şirkette yöneticidir. Kazakistan Ticaret ve Sanayi Odası üyesidir. Elektrik malzemesi, kablo ve pencere profili üreticileri başta olmak üzere inşaat malzemesi üreticileri ve her tülü mobilya üretici ile görüşmek istemektedir. Ayrıca mağaza ve ofis aydınlatması malzemesi üreticileri ve ofis mobilyası üreticileri ile de görüşmek istemektedir.

 

d)  ARMAN ALMEREKOV        

Motor yağı ve yedek parça ticareti ile uğraşan şirkette üst düzey yöneticidir. Kazakistan Ticaret ve Sanayi Odası üyesidir.  Motoryağı, yedek para üreticileri ile görüşmek istemektedir. Ayrıca sebzeleri saklamak amacıyla soğuk hava deposu kurmak için gerekli ekipmanı satın almak istemektedir.

 

e)  ALIYA SULEIMENOVA

Gıda sektöründe faaliyet gösteren, şeker ve içecek toptan ticareti yapan,  lojistik ve taşımacılık alanında faaliyet gösteren şirkette ticaret müdürüdür. Ayrıca kozmetik ürünleri ticareti yapan ve güzellik salonu işleten aile şirketi sahibidir. ATAMEKEN (Kazakistan Girişimciler Birliği), Astana Girişimciler Derneği, Kazakistan Kuaförler Derneği üyesidir. Şekerli gıda ve içecek üreticileri, kozmetik üreticisi ve ticareti ile ilgilenen şirketlerle ve lojistik ekipmanları üreticileri ile görüşmek istemektedir.

 

f)  SHOLPAN SYRGABAYEVA

ASTANA Ticaret Müşavirliğinde yerel eleman olarak çalışmaktadır. Kazakistan pazarına  ilgi duyan tüm sektörlerin temsilcileri ile görüşmek istemektedir.

11)  KIRGIZİSTAN

 

a)   NARBEK ABDULLAEV

İnşaat sektöründe faaliyet gösteren yüksek katlı konut projeleri, site inşaatı, otopark ve ofis inşaatı ile uğraşan, otel ve site inşaatı yatırım projeleri olan şirketin genel müdürüdür. JIA-Genç İşadamları Derneği ve Egemendik-Türkiye Mezunları Derneği üyesidir. İnşaat malzemesi üreticileri ile görüşmek istemektedir. Ayrıca, Site ve toplu konut inşaatı  alanında deneyimli müteahhitlik şirketleriyle işbirliği yapmak istemektedir.

 

b)  ERKİNBEK DJOROEV

İnşaat sektöründe faaliyet gösteren, spor salonları, halı saha, tenis kortları vb spor tesisleri inşaatları yapan, spor malzemeleri ve ekipmanları toptan ticareti ile uğraşan, uluslar arası sigorta şirketlerine ülke genelinde hizmet sunan şirketler grubu sahibidir. JIA-Genç İşadamları Derneği ve Egemendik-Türkiye Mezunları Derneği üyesidir. Spor malzemesi üreticileri, SBR granül üretim tesisi sahipleri ile görüşmek istemektedir. Ayrıca kaysı üreticileri ile işbirliği görüşmesi yapmak istemektedir.

12)    KOSOVA

 

a)  SEBAHEDİN VİTAKU

Tekstil, ayakkabı ve gıda sektöründe faaliyet gösteren şirket sahibidir. Kosova İşadamları Derneği  üyesidir. Gıda, ayakkabı ve tekstil üreticileri ile görüşmek istemektedir.

13) KKTC

 

HÜSEYİN METİN ŞADİ

Elektrik, enerji, telekom  ve elektronik sektörlerinde faaliyet gösteren, elektrik santralleri, trafo merkezleri ve Telekom altyapısı işleri yapan ve bilgi iletişim alanında faaliyet gösteren şirket sahibidir. Kıbrış Türk İşadamları Derneği Başkanıdır. Kıbrıs Ticaret ve Sanayi Odası üyesidir. Bilişim sektörü, güneş ve rüzgar enerjisi sektörü, su ve atık teknolojileri konusunda faaliyet göstere şirketlerle işbirliği görüşmesi yapmak istemektedir.

14)    MAKEDONYA

 

a)   DEMİRALİ MURATI

Halı, mobilya ve perde sektöründe toptan ve perakende ticaret yapan şirket sahibidir.  MATİB (Makedonya Türk İşadamları  Derneği) ve ADEKSAM üyesidir. Halı ve mobilya üreticisi firmalarla Makedonya temsilciliği konusunda işbirliği görüşmesi yapmak istemektedir.

 

b)    DZELİL SALİJİ         

Makedonya kökenlidir ama Slovenya’da  yaşamaktadır.Yiyecek, içecek sektöründe faaliyet gösteren, unlu mamul ve pasata üreten ve 5 ayrı pastane işleten firma sahibidir. Gıda makineleri imalatçıları ile görüşmek istemektedir. Ayrıca Slovenya pazarına ilgi duyan sektör temsilcileri ile işbirliği görüşmesi yapmak istemektedir.

15)   MOLDOVA

a)    IVAN TERZİ    

Tarımsal üretim, depolama ve ithalatı yapan şirket sahibidir. Gagavuzya Tarım Üreticileri derneği üyesidir. Tarım sektöründe çalışan firmalarla işbirliği görüşmesi yapmak istemektedir.

 

16)  ÖZBEKİSTAN

 

a) FARHODBEK MAMAJONOV   

Erkek konfeksiyon ürünleri ve ayakkabı üretimi yapan şirkette yönetici olarak çalışmaktadır. Özbekistan Ticaret Odası üyesidir. Şirket 2012 yılında Cumhurbaşkanından onur madalyası almıştır. Özbekistan futbol federasyonuna sponsor olarak katkı vermektedir. Erkek giyimi için kumaş ve aksesuar vb malzeme  üreticisi şirketlerle işbirliği görüşmesi yapmak istemektedir.

 

b) MARIFJON KURBONOV                  

PVC, plastik boru ve fiting sektöründe Özbekistan genelinde toptan ticaret yapan, bayilerine   ürün dağıtımı yapa şirketin sahibidir. Çeşitli Türk marklarının temsilciliğini yapmaktadır. Bu sektörlerdeki üreticiler ile Özbekistan temsilciliği konusunda işbirliği görüşmesi yapmak istemektedir.

                                                                                             

c) BAKHRİDDİN KAMOLİDDİNOV 

Ambalaj sektöründe faaliyet gösteren, plastik poşet üretimi, alkol ve su bazlı flexografik boya satışı yapan şirket sahibidir. Plastik poşet yapımında kullanılan makine üreticileri  ve  boya sanayine yönelik hammadde üreticileri, makine üreticileri ve bu konularda ticaret yapan şirketlerle görüşmek istemektedir.

17)  ROMANYA

 

a) NEJLA CURTACAI

Mali müşavirlik ve muhasebe hizmetleri veren şirket sahibidir. Romanya Demokrat Tatar Birliği üyesidir. Başta turizm ve danışmanlık şirketleri olmak üzere Romanya pazarına ilgi duyan sektörlerin temsilcileri ile  işbirliği görüşmesi yapmak istektedir.

 

b)  NARGİS SEPTAR       

Toptan ve perakende olarak kadın hazır giyim ticareti yapan şirket sahibidir. Romanya Demokrat Tatar Birliği üyesidir. Hazır  giyim üreticileri ve toptancıları ile  görüşmek istemektedir.

  

18)  RUSYA FEDERASYONU

 

a)   RENAT VİATKİN        

Petrol ürünleri ve kimyasalları sektöründe faaliyette bulunan ve ihracat ile uğraşan şirkette yöneticidir.  Petrol kimyasalları kullanan  şirketlerle görüşmek istemektedir.

 

b)  AIDAR İLIASOV                                 

Rusya Federasyonu içinde taşımacılık yapan ve lojistik hizmetleri veren şirket sahibidir.

ABC (Association of Business Cooperation) İşadamları derneği üyesidir. Uluslararası taşımacılık yapan şirketlerle ve Rusya pazarına ilgi duyan tüm sektör temsilcileir il görüşmek istemektedir.

  

 

19)  TACİKİSTAN

a)   DZHAMOLIDDIN ASHUROV   

Otomobil, ticari araçlar ve iş makineleri yedek parça ticareti yapa şirket sahibidir. Tacik İşadamları Derneği (ASHOT) üyesidir. İş makineleri yedek parça üreticileri ve bu sektörde Türkiye’de faaliyet gösteren  yabancı markaların temsilcileriyle görüşmek istemektedir.

 

b)   RUSTAM NAZAROV            

Reklam sektöründe faaliyet gösteren şirkette yöneticidir. Tacik İşadamları Derneği (ASHOT) üyesidir. Reklam promosyon ürünleri ve matbaa sektöründeki firmalarla işbirliği görüşmesi yapmak istemektedir.

20) TÜRKMENİSTAN

a)  JUMA KADYROV                       

İnşaat alanında, tavukçuluk, seracılık, toptan ticaret, lokantacılık, emlak yatırım danışmanlığı  alanlarında faaliyet göstere şirketler grubu sahibidir. Türkmenistan Sanayiciler ve Girişimciler Birliği üyesidir. Türkmenistan pazarına ilgi duyan sektör temsilcileri ile işbirliği görüşmesi yapmak istemektedir.

 

b)  GURBANALYYEV MEREDALY    

İnşaat, hayvancılık  ve toptan ticaret alanında faaliyet gösteren şirkette üst düzey yöneticisidir. Türkmenistan Sanayiciler ve Girişimciler Birliği üyesidir. Tarımsal üretim ve ,hayvancılık yapan  firmalarla ve inşaat malzemesi üreticileri ile görüşmek istemektedir.

 

c)  ISABERDI GYLYJOV                                    

Ülke genelinde  çok katlı konut, otel, park ve eğlence merkezleri inşaatları yapan ve teknik bakım hizmetleri sağlayan şirkette üst düzey yöneticidir. Bina inşaatında uzmanlaşmış müteahhitlik şirketleri ile işbirliği görüşmesi yapmak istemektedir. İnşaat malzemesi üreticileri ile,  kara ve deniz nakliyat firmaları ile  görüşmek istektedir.

 

d)  NURMUHAMMET ORAZGYLYJOV

Islak mendil, poşet, ambalaj malzemesi üretimi yapan şirkette yöneticidir. Ayrıca  temizlik malzemesi topta ticareti ile ilgilenmektedir.  Islak mendil, poşet makineleri üretimi ve  ticaretini yapan şirketlerle ve temizlik malzemesi üreticileri ile işbirliği görüşmesi yapmak istemektedir.

21)  UKRAYNA- KIRIM

 

a)   SEIRAN ALIIEV                     

Finansal danışmanlık alanında hizmet veren şirkette yöneticidir. Kırım ve Ukrayna pazarına ilgi duyan sektör temsilcileri ile işbirliği görüşmesi yapmak istemektedir.

22)  YUNANİSTAN  

                                 

a)  IMPRAIM IMPRAIMKO                      

Tekstil makineleri, kumaş boyama makineleri ve halı sektöründe ticaret yapan, ayrıca sebze,  meyve  ticareti ile uğraşan şirket sahibidir. İskeçe Türk Birliği ve İskeçe Ticaret Odası üyesidir. Tekstil makineleri, kumaş boyama makineleri ve halı üreticileri ile görüşmek istemektedir.

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mali mühür müracaatı nasıl yapılır?

  Mali Mühür Başvuru Süreci. Mali Mühür Sertifikası için   https://onlineislemler.kamusm.gov.tr/mmbasvuru/giris adresine gidilir.  A)  Açılan sayfada tüzel ya da gerçek kişi için gerekli olan alanlar doldurularak başvuru gerçekleştirilir. B)  Şahıs işletmeleri için Gerçek Kişi seçeneği, Şirketler için Tüzel Kişi seçeneği aktive edilmelidir. C)  ikinci aşamada ise AKILLI KART seçilmelidir. Mali Mühür üç yıllıktır. Yenileme için https://onlineislemler.kamusm.gov.tr/landing adresinden giriş yapınız. mali mühür ücreti

ANA SÖZLEŞME ÖRNEKLERİ

  ŞİRKET AMAÇ VE KONU ÖRNEKLERİ - Aşağıda sektör olarak ayrılan faaliyet konularının içerisinde üretim veya imalat kelimeleri geçtiğinden kişilerin getirdiği sözleşmelerde sektörün üretim veya imalatı geçiyor ise unvana sektör başlığının yansıtılması gereklidir.  - Faaliyet konuları içerisinde hizmet sektörü var ise aynı şekilde unvana sektör başlığının yansıtılması gerekmektedir.  - Sektörün yazıldığı faaliyet alanı içerisinde üretim veya imalat kelimeleri geçmeyip, sadece ticareti, alım satımı, pazarlaması, ithalatı, ihracatı, bakım ve onarımı gibi ifade edildi ise bunun unvana sektör olarak yansıtılmaması, ticaretin içine alınması gereklidir.   ASANSÖR (Üretim-imalat olduğu için unvanda geçmesi gerekiyor.) AYAKKABI (Üretim-imalat olduğu için unvanda geçmesi gerekiyor.) BAHARAT-KURUYEMİŞ (Üretim-imalat olduğu için unvanda geçmesi gerekiyor.) BİLGİSAYAR (Üretim-imalat olduğu için unvanda geçmesi gerekiyor.) BOYA (Üretim-imalat olduğu için unvanda ge...

SGK İşKur Meslek Kodları 2018

2018 Yılında Hatalı Meslek Kodlarına İdari Para Cezası Geldi. 01.01.2018 Tarihinden itibaren yanlış girilen meslek kodlarına idari para cezası uygulanacak. Gerçeğe aykırı yanlış bildirilen her işçi için ceza uygulanacak. Yanlış girilen meslek kodlarının cezası 203,00 TL. Çalışanların maaşlarını az göstermek için mesleklerini yanlış bildirenlere da ceza geldi. Kasıtlı olarak bu türde yanlış meslek kodlarına 4.058,00 TL idari para cezası uygulanacak. 2018 Yılında Yanlış Girilen Meslek Kodlarında 203,00 TL  ceza. Meslek kodları, İşkur müdürlüğü tarafından sürekli olarak güncellenmekte ve gelişen ülkemizde ortaya çıkan yeni meslekler de eklenmektedir. Değişen meslek isimleri ya da farklılaşan meslekler de gün geçtikçe ortaya çıkmaya devam etmektedir. Buna bağlı olarak meslek kodları her geçen zaman güncellenmeye devam etmektedir. Belirtilen meslek kodlarının ücret, kariyer, çalışma durumu ya da çalışma saati olarak değerlenmekte ve raporlanmaktadır. ctrl+f ile arama yapa...