Ana içeriğe atla

TÜBİTAK Tıbbi Cihazların Ar-Ge'sine Yönelik Yeni Bir Çağrı Açtı


TÜBİTAK Tıbbi Cihazların Ar-Ge'sine Yönelik Yeni Bir Çağrı Açtı

TÜBİTAK Tıbbi Cihazların Ar-Ge'sine Yönelik Yeni Bir Çağrı Açtı
Ulusal sağlık teknolojilerinin yenilikçi ve rekabetçi yönünün geliştirilmesi amacıyla TÜBİTAK tarafından 1003-Öncelikli Alanlar Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı kapsamında “Tanı, Tedavi ve Destek Amaçlı Yenilikçi Tıbbi Cihazlar (TC0101)” başlıklı önemli bir çağrı programı başlatıldı.

TÜBİTAK ve T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından ortak olarak desteklenecek çağrı programındaki proje önerilerinin hem katma değeri yüksek, yaratıcı ve yenilikçi olması, hem de sağlık alanında uygulama projelerine temel teşkil edecek veya uygulama projelerine girdi sağlayacak teknolojik ürün ve bilgi üretmeye yönelik olması hedefleniyor.

Çağrı kapsamında önerilebilecek projelerin başlıca tanı, tedavi, destek, algılama ve izleme amaçlı kullanılabilen cihaz teknolojilerinin geliştirilmesine yönelik olması gerekiyor.

Bu çerçevede yer alan alt konular ise şöyle:• Minimal invaziv tıbbi girişimlerde kulanılan cihazlar
• Vücut içine yerleştirilen mikrosistem tabanlı akıllı implantlar
• Kanser tedavisine yönelik vücut içine lokalize tedavi veren teknolojiler
• Hasta başı (“point-of-care”) tanı teknolojileri
• Hasta radyasyon dozunun ölçülmesine yönelik cihazlar
• Evde sağlık ve hasta izleme cihazları
• Taşınabilir tanı ve tedavi cihazları
• Taşınabilir erken tanı cihazları
• Kardiyovasküler ve sinir sistemi implantları
• Akıllı ortopedik implantlar, ortez, protez ve destek eleman teknolojileri
• İmplant ve cihaz geliştirilmesiyle tümleşik olan yenilikçi malzeme, mekanik, elektronik, sensör ve enerji teknolojileri

Proje çağrısı yalnızca bu alt konularla sınırlı olmayıp, çağrı amacı ve hedefi ile uyumlu yukarıda genel çerçevesi belirtilen özelliklere sahip diğer cihazlar da proje önerilerine konu olabilir.

“Tanı, Tedavi ve Destek Amaçlı Yenilikçi Tıbbi Cihazlar (TC0101)” başlıklı çağrının birinci aşama son başvuru tarihi 7 Aralık 2012 olarak bildirildi.

DETAYLAR İÇİN BLOG SİTEMİZE ÜYE OLUN.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mali mühür müracaatı nasıl yapılır?

  Mali Mühür Başvuru Süreci. Mali Mühür Sertifikası için   https://onlineislemler.kamusm.gov.tr/mmbasvuru/giris adresine gidilir.  A)  Açılan sayfada tüzel ya da gerçek kişi için gerekli olan alanlar doldurularak başvuru gerçekleştirilir. B)  Şahıs işletmeleri için Gerçek Kişi seçeneği, Şirketler için Tüzel Kişi seçeneği aktive edilmelidir. C)  ikinci aşamada ise AKILLI KART seçilmelidir. Mali Mühür üç yıllıktır. Yenileme için https://onlineislemler.kamusm.gov.tr/landing adresinden giriş yapınız. mali mühür ücreti

ANA SÖZLEŞME ÖRNEKLERİ

  ŞİRKET AMAÇ VE KONU ÖRNEKLERİ - Aşağıda sektör olarak ayrılan faaliyet konularının içerisinde üretim veya imalat kelimeleri geçtiğinden kişilerin getirdiği sözleşmelerde sektörün üretim veya imalatı geçiyor ise unvana sektör başlığının yansıtılması gereklidir.  - Faaliyet konuları içerisinde hizmet sektörü var ise aynı şekilde unvana sektör başlığının yansıtılması gerekmektedir.  - Sektörün yazıldığı faaliyet alanı içerisinde üretim veya imalat kelimeleri geçmeyip, sadece ticareti, alım satımı, pazarlaması, ithalatı, ihracatı, bakım ve onarımı gibi ifade edildi ise bunun unvana sektör olarak yansıtılmaması, ticaretin içine alınması gereklidir.   ASANSÖR (Üretim-imalat olduğu için unvanda geçmesi gerekiyor.) AYAKKABI (Üretim-imalat olduğu için unvanda geçmesi gerekiyor.) BAHARAT-KURUYEMİŞ (Üretim-imalat olduğu için unvanda geçmesi gerekiyor.) BİLGİSAYAR (Üretim-imalat olduğu için unvanda geçmesi gerekiyor.) BOYA (Üretim-imalat olduğu için unvanda ge...

MERSİS Yetkili Atama

  yazımızın konusu MERSİS uygulaması içersinde yetkili atama işlemleridir. Şirketi temsile yetkili müdürler kendi e devlet şifreleri ile  https://mersis.gtb.gov.tr / adresine girmek suretiyle Mersis’de işlem yapacak Mali Müşavir veya diğer yetkilileri aşağıdaki adımları takip ederek yetkilendirebileceklerdir. 1 nci Aşama,  https://mersis.gtb.gov.tr/  adresine e devlet şifresi ile giriş yapı nız 2 nci Aşama; Yetkilendirme köprüsünü tıklayınız 3 ncü Aşama; işlem yapacağınız firmayı arayınız. Sadece yetkili olduğunuz firmalar çıkacaktır Son aşamada yetki vereceğiniz kişinin TC ve Kimlik nosuna ihtiyacınız olacak. Yetki başlangıç ve bitiş sürelerini dilediğiniz gibi belirleyebilirsiniz.