Ana içeriğe atla

E-TİCARET SİTELERİNE ÜYELİK DESTEĞİ

 

E-TİCARET SİTELERİNE ÜYELİK DESTEĞİ

 

İş dünyasının en önemli ihtiyacı dış kaynak teminidir. Mevcut işletmeler özsermaye ve kredi ile yatırım ve faaliyetlerini yürütürken hibe, destek ve teşvik mahiyetinde dış kaynak temin eden firmalar bir avantaj elde ederek fark ortaya koymaktadırlar.

 

KOBİ’lerin dış pazarlara açılması için uygulanması gereken metodlardan biri de e-ticaret sitelerine üyeliktir. Dış ticarette kabul görmüş portallerin tümü ise ücretli ve kimi zaman yüksek ücret tariferine tabidir.

KOBİ’lerin E-Ticaret Sitelerine üyelik için devlet teşvikleri bulunmaktadır.

 

Uygulama Usülleri:

(1) Nihai tüketiciye yönelik olmayan e-ticaret sitelerine üyelik giderleri şirketler için %70 oranında ve yıllık en fazla 10.000 ABD Dolarına kadar desteklenir.

 

(2) Bu destekten şirketler en fazla 5 (beş) e-ticaret sitesi için ve e-ticaret sitesi başına en fazla 3 (üç) yıl süresince yararlanabilir.

 

(3) Destekten yararlanmak isteyen şirketlerin ticari faaliyetiyle ilgili en az bir yabancı dilde yayımlanan bir internet sitesine sahip olması gerekir.

 

(4) E-ticaret sitelerinde yer alan site içi reklam ve reklam bandı (banner) giderleri destek kapsamı dışındadır.

 

(5) Şirketlerin bu destekten yararlanabilmeleri için üye olmak istedikleri e-ticaret sitesinin Ekonomi Bakanlığı’ndan ön onay almış olması gerekir. Bir e-ticaret sitesine ön onay verilmeden önce üye olunması durumunda, bu üyelik giderleri için yapılan destek başvurusu değerlendirmeye alınmaz.

 

Başvuru

MADDE 18- Desteğe konu e-ticaret sitesi ön onaylı bir site ise, destek başvurularının gerekli belgelerle birlikte ilk ödeme belgesi tarihinden itibaren en geç 6 (altı) ay içerisinde Ekonomi Bakanlığına yapılması gerekmektedir.

 

Mevcut ön onay almış siteler aşağıdaki gibidir.

 


www.alibaba.com

www.fibre2fashion.com

www.recycle.net

www.archiexpo.com

www.fordaq.com

www.steelorbis.com

www.army-technology.com

www.globalsources.com

www.stonecontact.com

www.baba2baba.com

www.icomtrader.com

www.tecdoc.de

www.bncnetwork.net

www.infomine.com

www.techpilot.net

www.chemorbis.com

www.kompass.com

www.tradeatlas.com

www.directindustry.com

www.lubricants1.com

www.tradeboss.com

www.dothealth.com

www.mesteel.com

www.tradekey.com

www.ec21.com

www.mfg.com

www.turkishexporter.net

www.environmental-expert.com

www.nauticexpo.com

www.webpackaging.com

www.europages.com

www.panjiva.com

www.yesstrade.com

www.europeansourcing.com

www.psi-network.de


 

 

 

Ahmet GÜLŞEN

Serbest Muhasebeci Mali Müşavir
(312) 312 12 86      (542) 641 46 99
Rüzgarlı Cad. 7/14   Ulus     ANKARA
http://smmmahmetgulsen.blogspot.com

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mali mühür müracaatı nasıl yapılır?

  Mali Mühür Başvuru Süreci. Mali Mühür Sertifikası için   https://onlineislemler.kamusm.gov.tr/mmbasvuru/giris adresine gidilir.  A)  Açılan sayfada tüzel ya da gerçek kişi için gerekli olan alanlar doldurularak başvuru gerçekleştirilir. B)  Şahıs işletmeleri için Gerçek Kişi seçeneği, Şirketler için Tüzel Kişi seçeneği aktive edilmelidir. C)  ikinci aşamada ise AKILLI KART seçilmelidir. Mali Mühür üç yıllıktır. Yenileme için https://onlineislemler.kamusm.gov.tr/landing adresinden giriş yapınız. mali mühür ücreti

ANA SÖZLEŞME ÖRNEKLERİ

  ŞİRKET AMAÇ VE KONU ÖRNEKLERİ - Aşağıda sektör olarak ayrılan faaliyet konularının içerisinde üretim veya imalat kelimeleri geçtiğinden kişilerin getirdiği sözleşmelerde sektörün üretim veya imalatı geçiyor ise unvana sektör başlığının yansıtılması gereklidir.  - Faaliyet konuları içerisinde hizmet sektörü var ise aynı şekilde unvana sektör başlığının yansıtılması gerekmektedir.  - Sektörün yazıldığı faaliyet alanı içerisinde üretim veya imalat kelimeleri geçmeyip, sadece ticareti, alım satımı, pazarlaması, ithalatı, ihracatı, bakım ve onarımı gibi ifade edildi ise bunun unvana sektör olarak yansıtılmaması, ticaretin içine alınması gereklidir.   ASANSÖR (Üretim-imalat olduğu için unvanda geçmesi gerekiyor.) AYAKKABI (Üretim-imalat olduğu için unvanda geçmesi gerekiyor.) BAHARAT-KURUYEMİŞ (Üretim-imalat olduğu için unvanda geçmesi gerekiyor.) BİLGİSAYAR (Üretim-imalat olduğu için unvanda geçmesi gerekiyor.) BOYA (Üretim-imalat olduğu için unvanda ge...

SGK İşKur Meslek Kodları 2018

2018 Yılında Hatalı Meslek Kodlarına İdari Para Cezası Geldi. 01.01.2018 Tarihinden itibaren yanlış girilen meslek kodlarına idari para cezası uygulanacak. Gerçeğe aykırı yanlış bildirilen her işçi için ceza uygulanacak. Yanlış girilen meslek kodlarının cezası 203,00 TL. Çalışanların maaşlarını az göstermek için mesleklerini yanlış bildirenlere da ceza geldi. Kasıtlı olarak bu türde yanlış meslek kodlarına 4.058,00 TL idari para cezası uygulanacak. 2018 Yılında Yanlış Girilen Meslek Kodlarında 203,00 TL  ceza. Meslek kodları, İşkur müdürlüğü tarafından sürekli olarak güncellenmekte ve gelişen ülkemizde ortaya çıkan yeni meslekler de eklenmektedir. Değişen meslek isimleri ya da farklılaşan meslekler de gün geçtikçe ortaya çıkmaya devam etmektedir. Buna bağlı olarak meslek kodları her geçen zaman güncellenmeye devam etmektedir. Belirtilen meslek kodlarının ücret, kariyer, çalışma durumu ya da çalışma saati olarak değerlenmekte ve raporlanmaktadır. ctrl+f ile arama yapa...