Ana içeriğe atla

Girişimciye 27 bin lira hibe

KOSGEB ve Türkiye İş ve İşçi Bulma Kurumunun (İŞKUR), ortaklaşa düzenledikleri Girişimcilik Proje Destek Programı kapsamında, iş kurmak isteyen girişimcilere 27 bin lira hibe verilecek!

Girişimciler, işlerini kurduktan sonra 1 yıl sonra, 2 yılı ödemesiz olmak üzere 36 ay vade ile faizsiz 70 bin lira kredi de kullanabilecek.

 İŞKUR'un, Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezleri (ABİGEM) ve PMC oluşum aracılığıyla girişimci olmak için başvuranlar arasında yapılacak sınav sonrasında girişimcilik kursuna katılmaya hak kazananlara, 15 gün süren 72 saatlik girişimcilik eğitimi verilecek.

Bu eğitim sonucunda başarılı olanların, KOSGEB ile İŞKUR imzasıyla ''Girişimcilik Belgesi'' alan girişimciler, hazırladıkları proje dosyasını KOSGEB'e sunacaklar.

Projesi kabul edilen girişimciye işletme kuruluş desteği için 5 bin, kuruluş dönemi makine, teçhizat ve ofis donanım desteği için 10 bin, işletme giderleri desteği için de 12 bin lira verilecek. Bu 12 bin lira girişimcinin ayakta kalması için yıl içinde parça parça ödenecek.

Girişimcilere verilecek 27 bin liranın tamamı hibedir, yani geri istenmeyecek. İşini oturtan girişimcilere 1 yıl sonra eğer isterlerse faizsiz 70 bin liralık kredi de verilecek. Girişimciler 70 bin liralık krediyi 2 yıl sonra 36 ay vade ile ödemeye başlayacak.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mali mühür müracaatı nasıl yapılır?

  Mali Mühür Başvuru Süreci. Mali Mühür Sertifikası için   https://onlineislemler.kamusm.gov.tr/mmbasvuru/giris adresine gidilir.  A)  Açılan sayfada tüzel ya da gerçek kişi için gerekli olan alanlar doldurularak başvuru gerçekleştirilir. B)  Şahıs işletmeleri için Gerçek Kişi seçeneği, Şirketler için Tüzel Kişi seçeneği aktive edilmelidir. C)  ikinci aşamada ise AKILLI KART seçilmelidir. Mali Mühür üç yıllıktır. Yenileme için https://onlineislemler.kamusm.gov.tr/landing adresinden giriş yapınız. mali mühür ücreti

ANA SÖZLEŞME ÖRNEKLERİ

  ŞİRKET AMAÇ VE KONU ÖRNEKLERİ - Aşağıda sektör olarak ayrılan faaliyet konularının içerisinde üretim veya imalat kelimeleri geçtiğinden kişilerin getirdiği sözleşmelerde sektörün üretim veya imalatı geçiyor ise unvana sektör başlığının yansıtılması gereklidir.  - Faaliyet konuları içerisinde hizmet sektörü var ise aynı şekilde unvana sektör başlığının yansıtılması gerekmektedir.  - Sektörün yazıldığı faaliyet alanı içerisinde üretim veya imalat kelimeleri geçmeyip, sadece ticareti, alım satımı, pazarlaması, ithalatı, ihracatı, bakım ve onarımı gibi ifade edildi ise bunun unvana sektör olarak yansıtılmaması, ticaretin içine alınması gereklidir.   ASANSÖR (Üretim-imalat olduğu için unvanda geçmesi gerekiyor.) AYAKKABI (Üretim-imalat olduğu için unvanda geçmesi gerekiyor.) BAHARAT-KURUYEMİŞ (Üretim-imalat olduğu için unvanda geçmesi gerekiyor.) BİLGİSAYAR (Üretim-imalat olduğu için unvanda geçmesi gerekiyor.) BOYA (Üretim-imalat olduğu için unvanda ge...

PARAŞÜT PROGRAMINDA FATURA NASIL İPTAL EDİLİR

PARAŞÜT PROGRAMINDA FATURA NASIL İPTAL EDİLİR Kestiğiniz fatura türüne göre iptal süreçleri aşağıdaki şekildedir:  Ticari e-fatura için: Ticari e-faturayı siz iptal edemezsiniz. Ticari e-faturanın müşterinizin sistemine düştükten sonra 7 gün içinde onun tarafından reddedilmesi gerekir. Eğer fatura onaylandıysa bu faturaya karşılık müşterinizin iade faturası keserek size iletmesi gerekmektedir.  Temel e-fatura için: Temel e-faturayı Paraşüt üzerinden iptal edemiyorsunuz. GİB üzerinden 7 gün içerisinde faturanızı iptal edebilirsiniz. GİB üzerinden iptal ettiğiniz faturanızın iptalini sisteme yansıtmak için; ilgili fatura içerisinde yer alan Düzenle butonuna tıklayarak GİB/KEP iptalini yansıt demelisiniz. Eğer GİB üzerinden iptal edemiyorsanız, müşterinizin bu faturaya karşılık bir iade e-faturası oluşturup tarafınıza iletmesi gerekir.  E-Arşiv- fatura için: Resmileştirmiş olduğunuz bir e-arşiv faturayı, resmileştirilme tarihinden itibaren 7 gün içinde iptal edebilirsiniz. ...