Ana içeriğe atla

Ölçek Endeksli Büyüme Kredisi Destek Programı

Ölçek Endeksli Büyüme Kredisi Destek Programı’nda kredi üst limitleri;


mikro ölçekli işletmeler için 30 bin Lira,
küçük ölçekli işletmeler için 50 bin Lira,
orta ölçekli işletmeler için de 80 bin Lira’dır.

Şahıs işletmelerinde, işletme sahibinin kadın girişimci olması halinde, kredi üst limitlerini 10 bin Lira artmaktadır.

Kredi vadesi, ilk altı ayı ödemesiz, geri kalanı eşit taksitler halinde toplam 18 ay olan destekte, faiz veya kar payının sadece 4’te 1’i işletme tarafından ödenecek, kalan 4’te 3’ünü ise yani yüzde 75’ini KOSGEB karşılayacaktır.

Kredinin en üst limitte kullanılması halinde, bankaya ödenmesi gereken faiz, mikro ölçekli işletmelerde 859 Lira, küçük ölçekli işletmelerde 1.431 Lira, orta ölçekli işletmelerde ise 2 bin 300 Lira ile sınırlı kalmaktadır.



Bu durumda KOSGEB payı ise, mikro ölçekli işletmeler için 2 bin 576 Lira’yı, küçük ölçekli işletmelerde 4 bin 294 Lira’yı ve orta ölçekli işletmelerde 6 bin 900 Lira’yı bulabilmektedir.



BAŞVURULAR 23 KASIMDAN İTİBAREN YAPILABİLECEK



KOSGEB Veri Tabanına kayıtlı olmayan işletmelerin ise, öncelikle veri tabanına kayıt olmak için, www.kosgeb.gov.tr adresinden başvuru yapmaları veya KOSGEB Hizmet Merkezleri ile irtibata geçmeleri gerekmektedir.



KOSGEB, İhracat Kredisi Destek Programı için 17, Ölçek Endeksli Büyüme Kredisi Destek Programı için de 18 banka ile anlaşma yapmıştır.



Desteklerden yararlanmak isteyen işletmeler, bu bankaların herhangi bir şubesine, hemen bayram sonrasında, 23 Kasım tarihinden itibaren başvuru yapabileceklerdir.



Teminat sıkıntısı çeken işletmelerimiz, bu konuda Kredi Garanti Fonu A.Ş.’ye başvurabilecektir.

Yorumlar

Vergi ve SGK borcu olan işletmelerimiz, borçları kredi desteğinden mahsup edilmek suretiyle kredi kullanabileceklerdir.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mali mühür müracaatı nasıl yapılır?

  Mali Mühür Başvuru Süreci. Mali Mühür Sertifikası için   https://onlineislemler.kamusm.gov.tr/mmbasvuru/giris adresine gidilir.  A)  Açılan sayfada tüzel ya da gerçek kişi için gerekli olan alanlar doldurularak başvuru gerçekleştirilir. B)  Şahıs işletmeleri için Gerçek Kişi seçeneği, Şirketler için Tüzel Kişi seçeneği aktive edilmelidir. C)  ikinci aşamada ise AKILLI KART seçilmelidir. Mali Mühür üç yıllıktır. Yenileme için https://onlineislemler.kamusm.gov.tr/landing adresinden giriş yapınız. mali mühür ücreti

ANA SÖZLEŞME ÖRNEKLERİ

  ŞİRKET AMAÇ VE KONU ÖRNEKLERİ - Aşağıda sektör olarak ayrılan faaliyet konularının içerisinde üretim veya imalat kelimeleri geçtiğinden kişilerin getirdiği sözleşmelerde sektörün üretim veya imalatı geçiyor ise unvana sektör başlığının yansıtılması gereklidir.  - Faaliyet konuları içerisinde hizmet sektörü var ise aynı şekilde unvana sektör başlığının yansıtılması gerekmektedir.  - Sektörün yazıldığı faaliyet alanı içerisinde üretim veya imalat kelimeleri geçmeyip, sadece ticareti, alım satımı, pazarlaması, ithalatı, ihracatı, bakım ve onarımı gibi ifade edildi ise bunun unvana sektör olarak yansıtılmaması, ticaretin içine alınması gereklidir.   ASANSÖR (Üretim-imalat olduğu için unvanda geçmesi gerekiyor.) AYAKKABI (Üretim-imalat olduğu için unvanda geçmesi gerekiyor.) BAHARAT-KURUYEMİŞ (Üretim-imalat olduğu için unvanda geçmesi gerekiyor.) BİLGİSAYAR (Üretim-imalat olduğu için unvanda geçmesi gerekiyor.) BOYA (Üretim-imalat olduğu için unvanda ge...

PARAŞÜT PROGRAMINDA FATURA NASIL İPTAL EDİLİR

PARAŞÜT PROGRAMINDA FATURA NASIL İPTAL EDİLİR Kestiğiniz fatura türüne göre iptal süreçleri aşağıdaki şekildedir:  Ticari e-fatura için: Ticari e-faturayı siz iptal edemezsiniz. Ticari e-faturanın müşterinizin sistemine düştükten sonra 7 gün içinde onun tarafından reddedilmesi gerekir. Eğer fatura onaylandıysa bu faturaya karşılık müşterinizin iade faturası keserek size iletmesi gerekmektedir.  Temel e-fatura için: Temel e-faturayı Paraşüt üzerinden iptal edemiyorsunuz. GİB üzerinden 7 gün içerisinde faturanızı iptal edebilirsiniz. GİB üzerinden iptal ettiğiniz faturanızın iptalini sisteme yansıtmak için; ilgili fatura içerisinde yer alan Düzenle butonuna tıklayarak GİB/KEP iptalini yansıt demelisiniz. Eğer GİB üzerinden iptal edemiyorsanız, müşterinizin bu faturaya karşılık bir iade e-faturası oluşturup tarafınıza iletmesi gerekir.  E-Arşiv- fatura için: Resmileştirmiş olduğunuz bir e-arşiv faturayı, resmileştirilme tarihinden itibaren 7 gün içinde iptal edebilirsiniz. ...